Θάνος Πλεύρης: Τα «φουσκώνει» για το ποσοστό των μεταναστών που έχουν εμβολιαστεί

Στο 20% υποστηρίζει ότι κυμαίνεται ο υπουργός Υγείας, την ώρα που ο επιχειρησιακός διευθυντής των Γιατρών του Κόσμου υποστηρίζει πως κυμαίνεται κάτω του 2%

Must Read

Μεγάλη είναι η απόσταση που χωρίζει τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Υγείας και των Γιατρών του Κόσμου για την εμβολιαστική κάλυψη των μεταναστών, δημιουργώντας, ευλόγως, ερωτήματα για το τι ακριβώς συμβαίνει με τους εμβολιασμούς στις δομές.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης υποστήριξε από το βήμα της Βουλής πως το ποσοστό των εμβολιασμένων στις δομές φιλοξενίας προσφύγων κυμαίνεται στο 20%. Είχε προηγηθεί, ωστόσο, η τοποθέτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του επιχειρησιακού διευθυντή των Γιατρών του Κόσμου, Αναστάσιου Υφαντή, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία των εμβολιασμών σε αυτές τις ομάδες, καθώς υποστήριξε ότι «από μια πρόχειρη εκτίμηση η εμβολιαστική κάλυψη στα κέντρα υποδοχής και στις δομές προσφύγων κυμαίνεται κάτω του 2%, λόγω διοικητικών προβλημάτων».

Ο υπουργός Υγείας, ωστόσο, διέψευσε το ποσοστό αυτό, λέγοντας πως δεν είναι ακριβές, καθώς ναι μεν είναι χαμηλό, ωστόσο βρίσκεται κοντά στο 20%. Η τεράστια απόσταση που χωρίζει τις εκτιμήσεις των δύο προκαλεί αίσθηση, σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, τα ποσοστά εμβολιασμού είναι ιδιαιτέρως χαμηλά, παρόλο που η κυβέρνηση διατρανώνει ότι έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες για να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί εντός και εκτός δομών.

Σημειωτέον πως, με διάταξη που ψηφίζεται απόψε, θα ισχύει εφεξής άρση εφαρμογής μέτρων απέλασης για τη στιγμή του εμβολιασμού των μεταναστών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This