Ο Μητσοτάκης καταδικάζει την Βουλγαρία επειδή ασκεί βέτο στα Σκόπια!

Επική κυβίστηση του πρώην «μακεδονομάχου» πρωθυπουργού!

Must Read

Ανατριχίλα προκάλεσε σε όσους ψήφισαν Κυριάκο Μητσοτάκη πιστεύοντας τα λεγόμενα του ότι θα θέσει βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην ΕΕ, η σημερινή αναφορά του για την Βουλγαρία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, μιλώντας με τον δημοσιογράφο Steven Erlanger, των New York Times, απάντησε στην σχετική ερώτηση ως ακολούθως:

Αμερικανός δημοσιογράφος: Σε ορισμένα άλλα θέματα. Δεν μας μένει πολύς χρόνος. Βόρεια Μακεδονία και διεύρυνση. Η Βόρεια Μακεδονία υπήρξε νευραλγικό ζήτημα στην Ελλάδα για ιστορικούς λόγους. Υποστηρίζετε τη Βουλγαρία στις ενστάσεις της στην ενταξιακή διαδικασία ή είναι κάτι για το οποίο απλώς δεν μιλάτε;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά: Όχι, δεν το υποστηρίζουμε. Δεν υποστηρίζουμε τη Βουλγαρία. Πιστεύουμε ότι είναι μια περιττή περιπλοκή. Θα συναντηθούμε σε λίγες μέρες στη Σλοβενία. Πρέπει να προσφέρουμε στα Δυτικά Βαλκάνια μια πολύ σαφή ευρωπαϊκή προοπτική. Πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά για τη διεύρυνση. Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ότι σε 10-15 χρόνια όσο χρειαστεί, αλλά τα Δυτικά Βαλκάνια ανήκουν στην Ευρώπη.

Δείτε τώρα την δήλωνε ο ίδιος άνθρωπος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν τις εκλογές του 2019. Και μάλιστα αυτή την δήλωση την έκανε, πριν ακόμα καταγράφουν οι εκατοντάδες παραβάσεις των Σκοπίων επί της συμφωνίας των Πρεσπών:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This