Γιώργος Γεραπετρίτης: Νέο «πραξικόπημα» στην επιτροπή λοιμωξιολόγων

Το παρασκήνιο της αλλαγής της σύνθεσης προκειμένου να βρεθούν εξιλαστήρια θύματα αλλά και να απομακρυνθούν ανεπιθύμητοι

Must Read

Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πληροφορήθηκε τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, λέγεται πως αναρωτήθηκε οργισμένος: «Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;» Η ιστορική ρήση του Εθνάρχη θα μπορούσε να ταιριάζει απόλυτα σε αυτό που ζούμε τους τελευταίους 16 μήνες με τον κορωνοϊό: Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο και -κυρίως- ποιος και με ποια κριτήρια λαμβάνει αποφάσεις για τις ζωές μας;

Το γεγονός ότι εδώ και πολλούς μήνες η επιτροπή των λοιμωξιολόγων λειτουργεί με το «καπέλο» του Μεγάρου Μαξίμου δεν αποτελεί μυστικό.

Πολλές φορές αποκαλύφθηκε ότι οι επιστημονικές εισηγήσεις γίνονταν από τον (αναρμόδιο) υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος, αφού άκουγε τους επιστήμονες, αποφάσιζε για τα υγειονομικά μέτρα που θα λαμβάνονταν εν τέλει.

Το πολιτικό πατρονάρισμα του Μαξίμου στην επιτροπή ήταν τέτοιο, που πολλές φορές οι επιστήμονες τοποθετούνταν ως πολιτικοί και οι πολιτικοί ως επιστήμονες. Αποτέλεσμα αυτής της πλήρους εκχυδαϊσμένης και κρυφής -για τον κόσμο- διαδικασίας ήταν και οι μεν και οι δε να πέσουν στην ανυποληψία!

Η προσπάθεια του Μαξίμου να κυριαρχήσει πάνω στην επιτροπή χτύπησε… κόκκινο τα τελευταία 24ωρα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Άκης Σκέρτσος και ο Γιώργος Γεραπετρίτης επιχείρησαν με «πραξικοπηματικό» τρόπο να αλλάξουν τη σύνθεση της επιτροπής, με στόχο την εκπαραθύρωση των περισσότερων εκ των σημερινών μελών της και τη διαμόρφωση μιας νέας ηγετικής ομάδας που θα βρίσκεται πιο κοντά στις απόψεις του Μεγάρου Μαξίμου.

Σκέρτσος

Όπως πληροφορούμαστε, μάλιστα, ο Θάνος Πλεύρης βρισκόταν στο «μαύρο σκοτάδι» για τις προθέσεις των δύο στενότερων συνεργατών του Πρωθυπουργού, καθώς λίγες ώρες πριν από τις προχθεσινές διαρροές στενοί συνεργάτες του υπουργού Υγείας διαβεβαίωναν τους επιστήμονες της επιτροπής ότι δεν πρόκειται να συμβεί καμία δομική αλλαγή! Αποτέλεσμα αυτής της κωμικοτραγικής κατάστασης ήταν ο φιλοκυβερνητικός Τύπος να βρίθει διαρροών για επικείμενες αλλαγές στην επιτροπή και το υπουργείο Υγείας μαζί με τους επιστήμονες να δηλώνουν άγνοια και να διαψεύδουν τις φήμες!

Πλέον είναι δεδομένο πως ο χρόνος ζωής της επιτροπής με τη σημερινή της σύνθεση έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Πρώτον, διότι η κυβέρνηση καταλογίζει ευθύνες στην επιτροπή τόσο για την ουσιαστική όσο και για την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας και δεύτερον, διότι οι αντιθέσεις των μελών της έχουν αρχίσει να γίνονται αγεφύρωτες.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που συμμετέχουν στην επιτροπή και τοποθετούνται πλέον ξεκάθαρα υπέρ των αλλαγών τόσο στην σύνθεσή της όσο και στην επικοινωνιακή στρατηγική που ακολουθείται. Δέκτες πολλών πυρών φαίνεται πως έχουν γίνει η Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, στους οποίους χρεώνονται τεράστια επικοινωνιακά λάθη και αστοχίες.

«Δεν γνωρίζω τίποτα για επικείμενες αλλαγές. Ωστόσο, αυτές πρέπει να γίνουν άμεσα. Με την υπάρχουσα επιτροπή και τον τρόπο που γίνονται οι ενημερώσεις δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω» εκμυστηρεύτηκε μέλος της επιτροπής, επιβεβαιώνοντας πως το χάσμα μεταξύ των επιστημόνων μοιάζει να είναι αγεφύρωτο.

«Καθένας πλέον κινείται με γνώμονα τις δικές του σκέψεις. Έχει χαθεί η έννοια της δέσμευσης στις κοινές αποφάσεις» παραδέχτηκε άλλο μέλος της επιτροπής, προσθέτοντας ότι «κανείς δεν ακούει πια την επιτροπή»!

Στο άκουσμα των διαρροών περί επικείμενων αλλαγών δεν ήταν λίγα και τα μέλη της επιτροπής τα οποία ένιωσαν ανακούφιση, καθώς θεωρούν την παρουσία τους στην επιτροπή κοροϊδία, δεδομένου ότι πλέον ο ρόλος τους είναι καθαρά τυπικός.

Όμως, φαίνεται πως στο στόχαστρο έχει μπει και η επιτροπή εμβολιασμών, στην οποία χρεώνεται το αλαλούμ με το εμβόλιο της AstraZeneca που στοίχισε ακριβά στην εμβολιαστική εκστρατεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This