Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην επέτειο των 47 ετών της ΝΔ θυμήθηκε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Must Read

Τα 47α γενέθλιά της γιόρτασε τη Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει, η Ν.Δ. είναι η παράταξη που υπηρετεί τα συμφέροντα του έθνους «πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου ή της Αριστεράς». Παράλληλα, σημειώνει πως «47 χρόνια μετά, το μήνυμα της ιδρυτικής μας διακήρυξης και τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή αντηχούν και μας καθοδηγούν, με τον ιστό των αρχών μας ακλόνητο και τη σημαία των ιδεών μας να κυματίζει με τον άνεμο της ανανέωσης».

Και συνεχίζει: «Στις δεκαετίες που μεσολάβησαν η Νέα Δημοκρατία ωρίμαζε, παραμένοντας έφηβη. Ήταν, είναι και θα είναι το κόμμα των ιστορικών εθνικών επιλογών και των τολμηρών πολιτικών αποφάσεων. Γέννημα της κοινωνίας, που δρα μέσα στην κοινωνία. Η παράταξή μας δικαιώνει και σήμερα την προοδευτική της αποστολή, ενώνοντας τους Ελληνες σε ένα περήφανο παρόν και χτίζοντας ένα ακόμη πιο αισιόδοξο μέλλον. Για την πατρίδα και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Για όλους. Η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει σε μία Ελλάδα που αλλάζει. Πάντα μαζί, πάντα μπροστά».

Εξάλλου, σε ανακοίνωση για τα 47 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, η Νέα Δημοκρατία ανέφερε: «Στις 4 Οκτωβρίου 1974, στην αυγή μιας νέας δημοκρατικής περιόδου για τη χώρα, ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε το μεγαλύτερο κόμμα της σύγχρονης Ελλάδας, τη Νέα Δημοκρατία».

Σύμφωνα με την κυβερνώσα παράταξη, πρόκειται για «το κόμμα που εδώ και 47 χρόνια εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες. Το κόμμα μας έχει ταυτίσει την ιστορική του διαδρομή με την πορεία του έθνους. Η Νέα Δημοκρατία έχει καθορίσει όλα τα ιστορικά ορόσημα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Σαράντα επτά χρόνια μετά είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος. Έχουμε ισχυρή αυτοπεποίθηση και την παρακαταθήκη του ιδρυτή μας. Το συμφέρον της πατρίδας, η ενότητα του λαού και ο ορθός πολιτικός λόγος είναι οι δικές μας πυξίδες για το μέλλον».

Εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Παιανίας της ΝΔ για τα 47 χρόνια

«Στην ιστορία, το παρόν και το μέλλον της φιλελεύθερης παράταξης» αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Παιανίας της ΝΔ για τα 47 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Παρόντες ήταν πολλοί υπουργοί, βουλευτές, γραμματείς και στελέχη της ΝΔ καθώς και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Γενικά πολύς κόσμος παραβρέθηκε, χωρίς να τηρεί τις αποστάσεις.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συμβολή της παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή σε όλες τις μεγάλες ιστορικές επιλογές της χώρας.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι μία παράταξη η οποία έρχεται από μακριά, αλλά πηγαίνει και μακριά. Μία παράταξη η οποία έβαλε πάντα το συμφέρον του έθνους πάνω από το συμφέρον του κόμματος. Μία παράταξη η οποία δεν δίστασε να αναλάβει μεγάλες ευθύνες, να καθοδηγήσει την κοινωνία σε ιστορικές αποφάσεις, να προδιαγράψει εξελίξεις, να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πραγμάτων και μην είναι ουραγός.

Η παράταξη που εκπροσωπεί διαχρονικά τα λαϊκά στρώματα, βάζοντας σταθερά το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Το επικείμενο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας πρωτοπορεί διαχρονικά στις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες. Καλώ όλα τα μέλη να συμμετάσχουν ενεργά στις διαδικασίες ανάδειξης των οργάνων του κόμματος.

Είμαστε και η παράταξη η οποία κάνει πράξη τη δέσμευσή μου όταν με εμπιστευτήκατε και με εκλέξατε Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να διεξάγουμε ετήσια Τακτικά Συνέδρια. Και με εξαίρεση το 2020 -όπου για ευνόητους λόγους δεν μπορέσαμε να βρεθούμε- το ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα διεξαχθεί τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου».

Αναφερόμενος στην ιστορία της παράταξης ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία, κοντά μισό αιώνα τώρα, «είναι ένα κόμμα λαϊκό που βρίσκεται δίπλα στις ανάγκες των πολιτών. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι -όχι μόνο με την παγκόσμια πρόκληση του κορωνοϊού- αλλά και με σημαντικές προκλήσεις στα εθνικά μας μέτωπα. Τον Μάρτιο του 2020 στείλαμε ένα μήνυμα αποφασιστικότητας ότι τα σύνορα της Ελλάδος που είναι και σύνορα της Ευρώπης θα προστατεύονται».

Για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας που υπέγραψε με τον Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την ελπίδα να μην είναι πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης αλλά «ευκαιρία μεγάλης εθνικής συνάντησης και ενότητας. Αυτή η συμφωνία δεν είναι επιτυχία της κυβέρνησης, είναι μία επιτυχία της πατρίδας μας. Η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή και οικονομικά. Ο ρυθμός ανάπτυξης αναθεωρήθηκε από το 3,5% στο 6,1%. Αυτό συμπεριλαμβάνει το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού. Αλλά αυτό ξέρετε είναι ένα ένας αριθμός, ένας αριθμός, μιας χρονιάς ο οποίος πρέπει -και εκεί θέλω να σταθώ γιατί αυτό, νομίζω, ότι είναι και το επίκεντρο της πολιτικής μας- να μετουσιωθεί σε μία ανάπτυξη η οποία θα αφορά την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα ξεχωριστά. Θα επιστρέψω στην μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο κ. Τσίπρας».

Για να καταλήξει: «Τιμούμε, λοιπόν, σήμερα 47 χρόνια μετά και γιορτάζουμε την Ιδρυτική μας Διακήρυξη, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος δημιούργησε αυτή την παράταξη και περνά ουσιαστικά σε εμάς -στη δική μας γενιά- την ευθύνη να την εκσυγχρονίσουμε, να την ενδυναμώσουμε και να διατηρήσουμε την παράταξη αυτή πρωταγωνίστρια στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων. Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα εξακολουθούμε αυτό να το κάνουμε με συνέπεια και με αποτελεσματικότητα. Και δεν έχω καμία αμφιβολία διότι πέρα και πάνω από όλα η δύναμη αυτής της παράταξης είστε εσείς η απλή νεοδημοκράτισσα, ο απλός νεοδημοκράτης, που πάντα ήταν δίπλα στην παράταξή μας στις κακές και στις καλές στιγμές».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This