Ευάγγελος Αποστολάκης: «Χαστούκι» στον ΣΥΡΙΖΑ για το «όχι» στην ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία!

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της συμφωνίας και της αγοράς των τριών φρεγατών

Must Read

Ηχηρό «χαστούκι» στον ΣΥΡΙΖΑ και τη μικρόψυχη καταψήφιση της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας έδωσε ο Βαγγέλης Αποστολάκης.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ και παρ’ ολίγον υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιφύλαξε ηχηρότατο «άδειασμα» στην Κουμουνδούρου, καθώς πήρε σαφείς αποστάσεις από τη θέση του κόμματος, τασσόμενος υπέρ της συμφωνίας και της αγοράς των τριών φρεγατών.

Με συνέντευξή του στη «Βραδινή της Κυριακής» ο πρώην υπουργός και κατά δήλωσή του στενός συνεργάτης του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα σημείωσε πως ο συνδυασμός των φρεγατών με τα αεροσκάφη Rafale είναι ιδανικός και θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα στον έλεγχο της περιοχής και στις επιχειρήσεις. «Η επιλογή είναι η καλύτερη δυνατή. Το πλοίο είναι εξαιρετικό και αυτό είχε επιλέγει και από εμάς. Το Πολεμικό Ναυτικό μπαίνει σε μία νέα εποχή στον τομέα των αεροναυτικών επιχειρήσεων», δήλωσε επί λέξει ο ναύαρχος εν αποστρατεία, ανάβοντας φωτιές στην Κουμουνδούρου, που βάλλεται ούτως ή άλλως πανταχόθεν.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως το γεγονός πως, αν και ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος επέλεξε να μην απαντήσει. Σε κάθε περίπτωση, η τοποθέτησή του πρόκειται για ένα σαφές ράπισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου η αρνητική στάση όσον αφορά την ελληνογαλλική συμφωνία δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από τους Τούρκους.

Υπενθυμίζεται πως, για να αιτιολογήσει το «όχι», η αξιωματική αντιπολίτευση μίλησε για δύο «μελανά» σημεία στη συμφωνία, το άρθρο 2 που δεν αναφέρεται σε αρωγή της Γαλλίας σε ενδεχόμενη απειλή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, καθώς και το άρθρο 18 που προβλέπει αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο Σαχέλ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This