Έρχεται στρατηγική συμφωνία και με τη Μεγάλη Βρετανία – Την ετοιμάζουν από τον Φεβρουάριο

Μένει να δούμε, λόγω των στενών σχέσεων Μ. Βρετανίας-Τουρκίας τι ακριβώς θα αναφερθεί για τις προκλήσεις των γειτόνων και την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Must Read

Το αμέσως επόμενο διάστημα υπογράφεται η στρατηγική συμφωνία και με τη Μεγάλη Βρετανία, που προετοιμαζόταν εδώ και μήνες.

Όπως αποκάλυψε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οριστικοποιείται το τελικό κείμενο και οι λεπτομέρειές του, και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται και η υπογραφή του Νίκου Δένδια και της νέας υπουργού Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, που ανέλαβε στις 15 Σεπτεμβρίου, Λιζ Τρας.

Η διμερή συμφωνία καθιστά τη Μεγάλη Βρετανία εταίρο της Ελλάδας, πάρα το Brexit, και θα αφορά τόσο τους κρίσιμους τομείς, όπως άμυνα, ασφάλεια και αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, όσο το εμπόριο, την οικονομία, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Η προεργασία είχε γίνει από την περίοδο που στο τιμόνι του υπουργείο Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας ήταν ο Ντέιβιντ Ράαμπ.

Τον Φεβρουάριο είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον τότε ομόλογό του, Ντομινίκ Ράαμπ, στο Λονδίνο. Σε εκείνη τη συνάντηση αποφασίστηκε μια «συμφωνία-ομπρέλα» που θα καλύπτει τη συνεργασία στους τομείς άμυνας, ασφάλειας, τουρισμού, εκπαίδευσης, εμπορίου, πολιτισμού, αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, η σύναψη της οποίας αναμενόταν και θα λειτουργεί υπό τον συντονισμό των δύο υπουργείων Εξωτερικών.

Αυτό που μένει να δούμε, λόγω των στενών σχέσεων Μ. Βρετανίας-Τουρκίας τι ακριβώς θα αναφερθεί για τις προκλήσεις των γειτόνων και την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This