Οι εκπαιδευτικοί φαίνονται αποφασισμένοι στο θέμα της αξιολόγησης. Με κινητοποιήσεις και απεργίες προσπαθούν να διεκδικήσουν τα απαιτούμενά τους, και να αποτρέψουν συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία, αλλά και ένα σωρό νέες προβλέψουν του εκπαιδευτικού σχεδιασμού.
Την ίδια ώρα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως εμφανίζεται να θέλει να κατευνάσει τα πνεύματα, μετά βέβαια τις αγωγές που έστειλε στους εκπαιδευτικούς… Μάλιστα, σχετικά με την αξιολόγηση διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων ούτε περικοπής κονδυλίων σε σχολεία. «Σέβομαι το δικαίωμα της απεργίας, αλλά ψηφισμένος νόμος πρέπει να εφαρμόζεται» είπε η κ. Κεραμέως.
Μίλησε για αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου. «Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί θα καταγράψουν την πορεία του εκπαιδευτικού έργου σε κάποιους άξονες πχ εκπαιδευτικές μέθοδοι, ένταξη παιδιών με ειδικές ανάγκες, εξωστρέφεια κλπ. Συνεδριάζουν οι καθηγητές μεταξύ τους, καταγράφουν την εκπαιδευτική πορεία, και τα στοιχεία αυτά συλλέγονται σε επίπεδο περιφερειακής διεύθυνσης χωρίς να απομονώνονται σχολεία» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.
Η αγωγή ήταν… παραπληροφόρηση;
«Δεν υπάρχει καμία κύρωση, αλλά τρομακτική παραπληροφόρηση» είπε η υπορυγός Παιδείας. «Έχουμε αξιολόγηση σχολείου σε πρώτο στάδιο, αξιολόγηση εκπαιδευτικού σε δεύτερο. Πάνω από 6.300 σχολεία κατέθεσαν για πρώτη φορά πλήρη αναφορά αξιολόγησης σε σύνολο άνω των 13.000 σχολείων» σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.
«Πιο πολλά κρούσματα σε σχολεία περιοχών με χαμηλό εμβολιασμό»
«Τα σχολεία είναι καθρέφτης της κοινωνίας μας» επισήμανε η Νίκη Κεραμέως, αποκαλύπτοντας ότι σε περιοχές με υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη στον ενήλικο πληθυσμό τα κρούσματα στα σχολεία είναι λιγότερα, ενώ όπου έχουμε χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη τα κρούσματα στα σχολεία είναι υψηλότερα.
«Είναι κλειστά τμήματα σε επτά σχολεία από τα σχεδόν 14.000 σχολεία. Επενδύσαμε σε αυξημένα τεστ… Πάνω από το 90% των θετικών κρουσμάτων στα παιδιά προέρχονται από self test» ανέφερε δε. «Έχουμε και rapid test, εργαστηριακά τεστ» πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας.
Διαβάστε ακόμα:
Αγωγή Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ – Στα «κάγκελα» δάσκαλοι και καθηγητές