Παύλος Πολάκης: Άρση της βουλευτικής ασυλίας του για εξύβριση του Στουρνάρα

«Ούτε τον Στουρνάρα ούτε τις μηνύσεις του φοβάμαι» δήλωσε νωρίτερα

Must Read

Την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, με 174 ψήφους υπέρ, 97 ψήφους κατά της άρσης ασυλίας και 9 «παρών».

Η άρση ασυλίας του κ. Πολάκη αποφασίστηκε μετά από μήνυση που υπέβαλε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση, σε ανάρτηση του βουλευτή στο facebook.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Παύλος Πολάκης, πριν την διεξαγωγή της ψηφοφορίας, απευθύνθηκε στην εθνική αντιπροσωπεία, δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι «ούτε τον Στουρνάρα ούτε τις μηνύσεις του» φοβάται. Όμως, όπως είπε, είναι νομικά και ουσιαστικά αβάσιμη η μήνυση του διοικητή της ΤτΕ, είναι μια μήνυση εκδικητική, επειδή έχει ασκήσει κριτική για πράξεις και παραλείψεις του κ. Στουρνάρα. «Κάνοντας το χατίρι στον Στουρνάρα και αίροντας την ασυλία μου -φοβούμενοι ότι μπορεί να ζητήσει να πληρωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια κάποιων υπουργών σας και κυρίως του κόμματος σας- κάνοντας το χατίρι του Στουρνάρα, πρέπει να γνωρίζετε ότι ανοίγετε διάπλατα την κερκόπορτα της ποινικοποίησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου, δημιουργείτε αντισυνταγματικό προηγούμενο φαλκίδευσης της ελευθερίας του λόγου του βουλευτή, το οποίο ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί και εναντίον σας στο μέλλον, από μια διαφορετική πλειοψηφία», είπε ο Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This