Αλέξης Τσίπρας: «Κάνατε την πιο ασυνάρτητη ομιλία από τότε που αναλάβατε την θέση του πρωθυπουργού»

«Η λίστα Πέτσα ήταν λίστα Μητσοτάκη»

Must Read

Συνέχεια στις κατηγορίες κατά της Κυβέρνησης και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του στη Βουλή, στη συζήτηση για την επίκαιρη ερώτησή του για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε τις αιτιάσεις του Πρωθυπουργού για τις ευθύνες της αντιπολίτευσης στην υστέρηση της εμβολιαστικής εκστρατείας και του επέστρεψε τις κατηγορίες: «Η άποψή μου είναι ότι αντιμετωπίζετε και την πανδημία δυστυχώς με ελαφρότητα και προσπάθεια να αποκομίσετε πολιτικά οφέλη».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό ανέφερε: «Κάνατε την πιο ασυνάρτητη ομιλία από τότε που αναλάβατε την θέση του πρωθυπουργού… Η ομάδα αλήθειας σας την έγραψε; Δεν κάνατε αυτοκριτική, δεν αναγνωρίσατε λάθη και παραλείψεις, δεν είπατε την αλήθεια στον ελληνικό λαό… Καταλογίσατε όλες τις ευθύνες στην αντιπολίτευση».

Ανέφερε ότι η αντιπολίτευση από την αρχή στήριξε τις βασικές επιλογές για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ακόμη και την προσωρινή αναστολή ατομικών ελευθεριών. Απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ρώτησε: «Δεν έχετε ευθύνη για το ότι δεν καταφέρατε να πείσετε τους πολίτες; Έχουν εμβολιαστεί όλοι οι βουλευτές σας; Ο ΣΥΡΙΖΑ με τα περιορισμένα μέσα που έχει (την Αυγή και το left.gr), κάνει καμπάνια, αλλά δεν διαθέτει 41 εκατομμύρια ευρώ που μοιράσατε… Εσείς δεν λέγατε στο τέλος του 2020 ότι διανύουμε το τελευταίο μίλι για την ελευθερία, γιατί το μίλι έγινε ατέλειωτος Γολγοθάς;».

«Εμείς λέμε ότι το εμβόλιο είναι το βασικό μας όπλο, αλλά δεν είναι το μοναδικό»

Η συνεχίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έρχεστε να κάνετε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, με τρόπο αλαζονικό που δεν συνάδει στη θέση σας», ενώ επανέλαβε τα ερωτήματά του: «Σας ρώτησα, ποιος σας έδωσε τη συμβουλή για την αντιμετώπιση του κορονοιού. Στην αρχή ακολουθήσατε ένα σωστό δόγμα, “ακούμε τους ειδικούς”, είπατε, κι εμείς συμφωνήσαμε, σήμερα σας ρωτάμε “που είναι οι ειδικοί;”. Το κρίσιμο ερώτημα είναι: “Έχετε κάποιο σχέδιο για να ενισχυθεί η εκστρατεία του εμβολιασμού, έχετε κάνει κάποια αποτίμηση, μήπως οι μέχρι τώρα επιλογές σας όπως τα 150 ευρώ, είχαν αντίθετα αποτελέσματα; Η αγωνία σας είναι να παρουσιάσετε εμάς αντίθετους στον εμβολιασμό, ότι δήθεν λέμε ότι “το εμβόλιο δεν είναι όπλο”. Αντίθετα εμείς λέμε ότι “το εμβόλιο είναι το βασικό μας όπλο, αλλά δεν είναι το μοναδικό και ότι είναι λάθος ο εφησυχασμός των πολιτών”».

Αναφέρθηκε στην καμπάνια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού λέγοντας: «Εσείς δεν κάνατε καμπάνια, βρήκατε μία ευκαιρία για να φτιάξετε ένα καθεστώς στην ενημέρωση και στις απευθείας αναθέσεις, για να φτιάξετε το δικό σας καθεστώς. Βρήκατε ευκαιρία για τον απόλυτο έλεγχο στην πολιτική ζωή του τόπου…Δώσατε πάνω από 40 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας και για να εμβολιαστούν οι πολίτες. Βλέπουμε το αποτέλεσμα, καθώς είμαστε στις τελευταίες θέσεις».

«Η λίστα Πέτσα ήταν λίστα Μητσοτάκη»

Ακολούθως κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι με τη «λίστα Πέτσα που ήταν λίστα Μητσοτάκη –γιατί ο κ. Πέτσας είχε ρόλο αυτοφωράκια– χρηματοδοτήσατε τους ψεκασμένους να βγαίνουν στα κανάλια της περιφέρειας να λένε ανοησίες και να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις».

Έκανε αναφορά «στη χρηματοδότηση στο “Βεργίνα TV” -κουμπάρου του ‘Αδωνι Γεωργιάδη, που υποστηρίζει ότι Σόρος και Γκέιτζ επέβαλαν τον εμβολιασμό. Χρηματοδοτήσατε κανάλια που προωθούν συμβουλές κατά της χρήσης μάσκας και του εμβολιασμού. Χρηματοδοτείτε τους ψεκασμένους να κάνουν καμπάνια κατά του εμβολιασμού και έρχεστε και κατηγορείτε την αντιπολίτευση» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επανέλαβε το ερώτημα «γιατί άλλαξε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά και ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ»; Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι τα θέματα αυτά θα τα διερευνήσει αναλυτικά και η Εξεταστική Επιτροπή, στην οποία συμφώνησε όλη η αντιπολίτευση.

Επίσης, έκανε σύντομη αναφορά και στην πρόσφατη κακοκαιρία. Σημείωσε «την άποψη του κ. Λέκκα ο οποίος είπε ότι “τα καιρικά φαινόμενα ήταν έντονα αλλά όχι ακραία”» και ανέφερε ότι και σε αυτή την περίπτωση τόσο η κυβέρνηση όσο και ο περιφερειάρχης, ο κ. Πατούλης αρνήθηκαν τις ευθύνες τους.

Κλείνοντας, ρώτησε δηκτικά τον πρωθυπουργό: «Γιατί παρά τις περιοδείες και τις εμφανίσεις σας τους τελευταίους μήνες ανά την Ελλάδα δεν σας είδαμε να έχετε μία φωτογραφία στα καμένα της Εύβοιας; Γιατί δεν πήγατε έστω να μιλήσετε με τους κατοίκους και να τους χτυπήσετε ενθαρρυντικά την πλάτη; Πιστεύετε ότι θα δοξαστείτε κρυπτόμενος… Εμείς θα είμαστε εδώ για να ασκούμε κριτική».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This