Άλλος ένας φίλος του Σαμαρά, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη…

Οι κακές παρέες έφαγαν τον Αντώνη…

Must Read

Τι κακό είναι αυτό με τους φίλους του Αντώνη Σαμαρά… Για τον πρώην πρωθυπουργό η έκφραση «οι κακές παρέες τον έφαγαν», έχει την απόλυτη εφαρμογή της στο πρόσωπο του.

Νέο κρούσμα, η ντροπιαστική αποκάλυψη για τον προσωπικό του φίλο, πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, ο οποίος κατηγορείται για λογοκλοπή! Στην φωτογραφία, ο Αντώνης Σαμαράς ξεναγεί τον Μπετέλ με τον σύζυγο του στο μουσείο της Ακρόπολης!

Ο ίδιος ο Μπετέλ μάλιστα, παραδέχτηκε ότι η πανεπιστημιακή του διατριβή «έπρεπε να είχε γίνει διαφορετικά», αφού όμως πένα τοπικό μέσο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μόνο δύο από τις 56 σελίδες του έργου δεν ήταν αποτέλεσμα λογοκλοπής. Μερακλής ο πρωθυπουργός! Κατά τα πρότυπα του εκσυγχρονισμού, δύο σελίδες έβαλε και πολλές ήταν! Άλλωστε, όπως έλεγαν τα στελέχη του σημιτικού ΠΑ.ΣΟ.Κ., τα κορόιδα και τα ρολόγια μόνο δουλεύουν.

Η διατριβή του Μπετέλ γράφτηκε ως μέρος ενός προχωρημένου διπλώματος – περίπου ισοδύναμο με μεταπτυχιακό – στο δημόσιο δίκαιο και τις πολιτικές επιστήμες που το ολοκλήρωσε ο Bettel στο Πανεπιστήμιο της Νανσί την ίδια χρονιά που εισήλθε στο κοινοβούλιο.

Η ιστοσελίδα Reporter.lu που αποκάλυψε και το σκάνδαλο τεκμηρίωσε ότι η έκθεση, που ονομάζεται «Προς μια πιθανή μεταρρύθμιση των συστημάτων ψηφοφορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», περιείχε μεγάλα αποσπάσματα κειμένου που είχαν αφαιρεθεί χωρίς να έχουν αποδοθεί από δύο βιβλία, τέσσερις ιστότοπους και ένα άρθρο στον Τύπο.

Το ίδιο μέσο αποκάλυψε ότι μόνο «λίγες παραγράφους στην εισαγωγή» και «ένα εξίσου σύντομο συμπέρασμα» δεν είχαν αντιγραφεί από τον Μπετέλ, κάτι που ισοδυναμούσε με μια άσκηση λογοκλοπής «απαράμιλλη στο εύρος της» – μια ετυμηγορία που Σύμφωνα με το reporter.lu, έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες.

«Η λογοκλοπή που βρήκα είναι πολύ προβληματική γιατί μεγάλα αποσπάσματα μεταφέρθηκαν σχεδόν λέξη προς λέξη», δήλωσε η Anna-Lena Högenauer, καθηγήτρια πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου. «Δεν μπορείτε να αντιγράψετε κατά λάθος τόσες πολλές σελίδες».

Ο Nicolas Sauger, πολιτικός επιστήμονας στο Sciences Po στο Παρίσι, είπε ότι η διατριβή του Bettel ήταν μη πρωτότυπη και ανεπαρκώς ερευνημένη και ότι η λογοκλοπή «πολύ εκτεταμένη για να δικαιολογηθεί».

Όπως και ναχει, ο Μπετέλ έκανε τόσα χρόνια καριέρα ως πρωθυπουργός. Περισσότερα και από τον στενό του φίλο, Αντώνη Σαμαρά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This