Χωρίς δάσκαλο έχει μείνει ελληνικό σχολείο στη Δαμασκό

Τι ζητάει από τους υπουργούς Εξωτερικών και Παιδείας ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

Must Read

Να γίνουν οι ενδεδειγμένες ενέργειες για την απόσπαση δασκάλου στη Δαμασκό ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Δένδια και Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Υστερα από σχετική ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Δαμασκού Χαμπίμπ Σαλούμα, στο περιθώριο των εργασιών του Διεθνούς Χριστιανικού Φόρουμ της Μόσχας, ο κ. Χαρακόπουλος επικαλείται την ανάγκη ενίσχυσης της παρουσίας της Ελλάδας στη Συρία, αλλά και την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των Ελληνόπουλων, όπως έχουν εκφραστεί με αίτημα της Ελληνικής Κοινότητας Δαμασκού.

Οπως αναφέρει, για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των Ελληνόπουλων λειτούργησαν για δεκαετίες ελληνικά σχολεία, τα οποία προσείλκυαν και χριστιανούς μαθητές που δεν ήταν Έλληνες. Μάλιστα, πριν από την έκρηξη του εμφυλίου πολέμου, στέλνονταν δάσκαλοι στη Συρία αποσπασμένοι από το υπουργείο Παιδείας, επιφορτισμένοι με αυτό το εθνικά κρίσιμο έργο. Επιπλέον, υπήρξαν και πρωτοβουλίες ανέγερσης σχολείων με διδασκαλία στην ελληνική, όπως αυτό του Χαλεπιού, που θεμελίωσε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This