Η κυρία Σακελλαροπούλου κατώτερη των περιστάσεων απέναντι στον Ελληνικό Λαό

Ανύπαρκτη η παρουσία της την ώρα που οι Έλληνες απαιτούν στήριξη…

Must Read

Η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28η Οκτωβρίου, μία ημέρα με υψηλό πατριωτικό συμβολισμό, για άλλη μια φορά στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Έχοντας μία και μόνη υποχρέωση απέναντι στο έθνος και την ιστορία του, δεν έκανε καμία αναφορά στις γερμανικές επανορθώσεις και την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου, σε αντίθεση με τους προκατόχους της.

Η κυρία Μέρκελ αφού μας δήλωσε ότι ζήτησε πολλά από τους Έλληνες, την ίδια στιγμή η Ελληνίδα Πρόεδρος απαντάει ότι οι Έλληνες έμειναν μόνοι τους στα μνημόνια. Να θυμίσουμε ότι η κα Πρόεδρος ως μέλος του ΣτΕ με τη θετική ψήφο της υποστήριξε ότι το πρώτο μνημόνιο δεν παραβιάζει το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αλλά και διεθνείς συμβάσεις. Το πρώτο μνημόνιο βέβαια ξεχνάει  ότι απετέλεσε την αρχή της λεηλασίας και του εθνικού αυτοχειριασμού της χώρας, όπου μέχρι σήμερα τις συνέπειες του, η Ελλάδα τις ζει ως μία νέα κατοχή και σε οικονομικό και σε κοινωνικό επίπεδο.

Η αποθέωση της κας Σακελλαροπούλου από την γερμανική Bild δείχνει τον βαθμό της υποτέλειας που επέδειξε ο πρώτος πολίτης της χώρας, δίνοντας κατ’ ουσίαν  συγχωροχάρτι στις εγκληματικές πολιτικές της Γερμανίας, όχι μόνο για αυτά που υπέστη ο Ελληνικός Λαός από την γερμανική κατοχή του Δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου αλλά και από την κατοχή που υπέστη την τελευταία δεκαετία με την εφαρμογή του γερμανικού δόγματος του ‘’σοκ’’.

Όσον αφορά τον Έλληνα Πρωθυπουργό και αυτός στάθηκε στην ίδια γραμμή υποτέλειας με την κα Σακελλαροπούλου, αφού αποκάλεσε την κα Μέρκελ ως την φωνή της λογικής και της σταθερότητας, κρίνοντας καθοριστική την παρέμβασή της το 2015 όταν αρνήθηκε τον εξοστρακισμό της Ελλάδας από την Ευρώπη. Με ποιο αντίτιμο η Ελλάδα παρέμεινε εκτός Ε.Ε, αυτό δεν μας το είπε ο κος Μητσοτάκης.

Μια προδοσία της Μακεδονίας, ένα χρέος από το 129% του ΑΕΠ στο 189%, μία ανεργία από το 12% στο 23%, μία μόνιμη εγκατάσταση ενός μεσαιωνικού και αποικιοκρατικού τύπου εργασιακού καθεστώτος, ένα υπερταμείο με μεταφορά των ασημικών της χώρας για 99 χρόνια στους δανειστές και το χειρότερο όλων, την δημιουργία μίας μόνιμης αποθήκης λαθρομεταναστών της Ευρώπης, αφού η ‘’καλή’’ μας Γερμανία σφράγισε τα σύνορα μας, μην μπορώντας ακόμα και αυτοί που δικαιούνταν άσυλο να πάρουν τον δρόμο της ‘’προσφυγιάς’’ προς την Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη.

Και ας έρθουμε στο δια ταύτα, ποιος ήταν ο σκοπός της πρόσφατης επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου, λίγο πριν την αποχώρηση της από την καγκελαρία; Μήπως μετά το πρόσφατο ταξίδι της στην Τουρκία, ήρθε αμέσως μετά για να μας επιβάλει την γερμανοτουρκική ατζέντα αναφορικά με την  διευθέτηση των ελληνοτουρκικών διαφορών στην λογική μιας προδοτικής συμφωνίας του Αιγαίου αλά Πρέσπες;

Μήπως να μεταφέρει από το ιερατείο του Βερολίνου τις νέες οικονομικές δεσμεύσεις της χώρας μας σε ένα νέο σχεδιαζόμενο μνημόνιο οικονομικής κατοχής, αφού το 2020, η Ελλάδα έκλεισε με διψήφιο έλλειμμα και χρέος 119%; Μήπως να πιέσει τον κο Μητσοτάκη να κυρώσει άμεσα τα τρία μνημόνια συνεργασίας της χώρας μας με το κρατίδιο των Σκοπίων και με δεδομένο τις τελευταίες απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις στην γειτονική χώρα μετά και την παραίτηση του Ζαέφ;

Πολλά τα ερωτηματικά αφού οι εκκρεμότητες παραμένουν ανοικτές, εκκρεμότητες που κατά την Γερμανία αποτελούν αγκάθια και για την επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού με ένα κόμμα όπως τους Πράσινους που για τα θέματα των γερμανικών αποζημιώσεων έχουν δείξει να συντάσσονται με τις πάγιες ελληνικές διεκδικήσεις.

Όπως και να έχει, μέσα σε όλον αυτόν το ορυμαγδό των τελευταίων δύο ετών, που ο Ελληνικός Λαός βιώνει μία πρωτόγνωρη υγειονομική, οικονομική, ενεργειακή και εθνική κρίση, μόνο υπερήφανος δεν ένοιωσε από τις δηλώσεις των δύο κυριών. Ο καιρός γαρ εγγύς

Ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης

Χριστοδουλίδης Μιχαήλ

Σμήναρχος ε.α

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This