Μην παίρνεις και όρκο: «Η Ευρώπη δεν εξαρτάται πια από την Τουρκία», δήλωσε ο Μηταράκης (video)

Δεν δέχεται η Ευρώπη οργανωμένη προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού κύριε υπουργέ, αλλά η Ελλάδα!

Must Read

Μετά το «θερμό» επεισόδιο του πρωθυπουργού με την Ολλανδή δημοσιογράφο Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Ανέφερε ότι η η Ευρώπη δέχεται μια οργανωμένη προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού: στη Λευκορωσία, στη βόρεια Αφρική, στην Τουρκία. «Τα γεγονότα του Έβρου είναι ακόμα ζωντανά στις μνήμες μας. Κόσμος έρχεται από ασφαλείς χώρες, όχι για να σωθεί, αλλά γιατί επιδιώκει ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό όμως δε μπορεί να επιτρέπει τις παράνομες διελεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε συγκεκριμένα.

Και συνεχίζοντας είπε: «Υπάρχουν κάποιοι που είτε για οικονομικούς είτε για ιδεολογικούς λόγους θέλουν να επαναληφθούν οι εικόνες του 2015. Θέλουν να ξανά περάσουν χιλιάδες άνθρωποι από τη χώρα μας με τις επιπτώσεις που είχαμε. Είναι μια πίεση που γίνεται συντονισμένα». Διευκρίνισε επίσης ότι η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδειξε πως δεν υπήρξε παραβίαση θεμελιωδών κανόνων της ΕΕ είτε από την πλευρά της Frontex είτε από την πλευρά της Ελλάδας.

«Υπήρξαν 280 περιστατικά που κατέθεσε η τουρκική ακτοφυλακή, τα οποία εξετάστηκαν από Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς και πάλι δεν βρήκε κάτι μεμπτό», επεσήμανε ενώ για τον ρόλο της Τουρκίας ανέφερε: «Ο ρόλος της Τουρκίας δεν είναι αυτός που θα ήθελε λόγω της χώρας μας και της προστασίας των συνόρων της. Η Ευρώπη δεν εξαρτάται πια από την Τουρκία. Δεν εφαρμόζει την κοινή δήλωση του 2016».

Βεβαίως να υπενθυμίζουμε στον κύριο υπουργό ότι η Ευρώπη μια χαρά είναι και κανένα πρόβλημα δεν έχει, μιας και έχει «παρκάρει» τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This