Την επέτειο θανάτου του Μουσταφά Κεμάλ τίμησαν στην Κομοτηνή και την Θεσσαλονίκη!

Συνεχίζοντας την παράδοση των Οθωμανών, ο Κεμάλ έστησε την τουρκική δημοκρατία του πάνω σε ποτάμια αίματος

Must Read

Την 83η επέτειο από τον θάνατο του Μουσταφά Κεμάλ, του επονομαζόμενου Ατατούρκ για τους γείτονες, τίμησε στην Κομοτηνή το τουρκικό προξενείο!

Παρευρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουράτ Ομέρογλου, υποπρόξενοι και γενικό προσωπικό του προξενείου και περιορισμένος αριθμός «ομογενών», όπως χαρακτηριστικά τόνισε το τουρκικό προξενείο!

Η τελετή ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή και τον τουρκικό εθνικό ύμνο στις 9:05, την ώρα δηλαδή που πέθανε ο Κεμάλ. Και ακολούθησαν συζητήσεις για το νόημα της ημέρας.

Όπως ανέφερε το τουρκικό προξενείο: «Τιμήσαμε τη μνήμη του ιδρυτή της Δημοκρατίας μας, τον μεγάλο ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, με σεβασμό, έλεος και ευγνωμοσύνη στην τελετή που πραγματοποιήσαμε στο Γενικό Προξενείο μας στην 83η επέτειο του θανάτου του».

Ήρθαν να τιμήσουν τον Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη!

Στο σπίτι όπου ισχυρίζονται οι Τούρκοι ότι γεννήθηκε ο Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη και ανακαινίστηκε σαν μουσείο από την κυβέρνηση Σαμαρά– τίμησαν την επέτειο θανάτου του. Μάλιστα για την εκδήλωση ήρθε κόσμος και από την Τουρκία και ειδικά φοιτητές!

Η Εφέ Τζεϊλάν, Γενική Πρόξενος της Θεσσαλονίκης, δήλωσε: «Σήμερα, βλέπουμε ότι οι λαοί μας από όλα τα κοινωνικά στρώματα είναι πιο ενωμένοι στον τρόπο εθνικής άμυνας και ανεξαρτησίας που προτείνει ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και κοιτάμε το μέλλον με ελπίδα. Εάν εξηγηθεί και κατανοηθεί καλά ο Ατατούρκ, θα μάθετε από την εμπειρία ότι είναι μια γέφυρα ανάμεσα σε εσάς και τον κόσμο του μέλλοντος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Ατατούρκ έχτισε επίσης μια γέφυρα μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος του τουρκικού έθνους. Αυτή η γέφυρα είναι η Δημοκρατία»!

Βεβαίως δεν περιμέναμε από τους Τούρκους διπλωμάτες να πουν για τις σφαγές του Κεμάλ κατά Ελλήνων και Αρμενίων, που έστησε την… γέφυρά του πάνω σε ποτάμια αίματος!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This