Σύστημα Μητσοτάκη, χρήμα και λογοκρισία

Η αλήθεια τελικά αποκαλύπτεται, όσα πακέτα και όσες λογοκριτικές απόπειρες κι αν επιστρατεύσουν οι αντίπαλοί της για να την εμποδίσουν να έρθει στο φως.

Must Read

Η σχέση της κυβέρνησης με τα ΜΜΕ δεν είναι προβληματική – είναι ανύπαρκτη. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά, σε διάφορες περιστάσεις, και μας το υπενθύμισε και χθες ο κ. Πέτσας, που κατά τη διάρκεια της θητείας του ως κυβερνητικός εκπρόσωπος έδειξε σε όλους πώς δεν πρέπει να λειτουργεί πολιτικός σε αυτή τη θέση.

Από την πολιτική διαδρομή του κ. Πέτσα ο λαός έχει συγκρατήσει το απολιτικό και άχρωμο στιλ του, και -πάνω απ’ όλα- το περιβόητο «πακέτο» που φέρει το όνομα του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, με το οποίο μετετράπη σε χαρτοπόλεμο το χρήμα των φορολογουμένων, ώστε να διευκολυνθεί με αυτό -στα χαρτιά- η ενημέρωση των πολιτών για τον κορωνοϊό. Όμως, η ουσία της υπόθεσης ήταν η αγορά ευμενών αναφορών για την κυβέρνηση. 

Ο κ. Πέτσας, χθες, υπερασπίστηκε τις επιλογές του και μίλησε για διαφάνεια και… σωτήρια πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αλλά λησμόνησε να μας πει πόσο σωτήρια για τον λαό ήταν η απόφασή του να δοθεί χρήμα σε ΜΜΕ του… Μένιου Φουρθιώτη.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, υπό φυσιολογικές συνθήκες, σε μια λειτουργική δημοκρατία με αναπτυγμένους και ζώντες θεσμούς, δεν μπορεί να αποτελούν επικοινωνιακό βραχίονα της εξουσίας. Τα ΜΜΕ πρέπει να αποτελούν μια ισχυρή ασπίδα αλήθειας, που θα προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών από την κρατική αυθαιρεσία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη. Οι θεσμοί γι’ αυτήν αξιοποιούνται μόνο σαν πρόσχημα, όχι ως ουσία. Δεν είναι η πρώτη και δεν πρόκειται να είναι η τελευταία κυβέρνηση που θεωρεί ότι όλα πωλούνται, όλα αγοράζονται και οι δημοσιογράφοι είναι ανθρώπινα τζουκ μποξ, στα οποία ρίχνεις κέρμα και αγοράζεις τις εντυπώσεις, τα «αποκλειστικά» ρεπορτάζ, τις συνεντεύξεις και τα άρθρα που επιθυμείς.

Επίσης, το σύστημα Μητσοτάκη θα πρέπει να μάθει ότι η αληθινή δημοσιογραφία, όπως αυτή που ασκεί η «δημοκρατία», δεν κάμπτεται ούτε με λογοκριτικούς νόμους, όπως αυτός περί διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Η αλήθεια τελικά αποκαλύπτεται, όσα πακέτα και όσες λογοκριτικές απόπειρες κι αν επιστρατεύσουν οι αντίπαλοί της για να την εμποδίσουν να έρθει στο φως.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This