«Βόμβα» Μητσοτάκη: Απαγορεύει την είσοδο των ανεμβολίαστων σε ΟΛΟΥΣ τους κλειστούς χώρους!

Υποχρεωτικά τρίτη δόση για τους άνω των 60, αλλιώς τα πιστοποιητικά τους θα λήξουν

Must Read

Καταργείται, από τη Δευτέρα 22/11, η δυνατότητα των ανεμβολίαστων ενηλίκων πολιτών να εισέρχονται στους κλειστούς χώρους με την επίδειξη αρνητικού τεστ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο έκτακτο διάγγελμα που προηγήθηκε, όπου, όπως αναμενόταν, έριξε το φταίξιμο για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας με την πανδημία σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου, αλλά και σε όσους έχουν «αργήσει» να κάνουν την τρίτη δόση, αρνούμενος για πολλοστή φορά να παραδεχτεί τα -πάμπολλα- λάθη της κυβέρνησής του.

Εξάλλου, όσον αφορά στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης και στα εμπορικά κέντρα θα εξακολουθεί να ισχύει η είσοδος των ανεμβολίαστων με αρνητικό rapid test, ενώ για τις λειτουργίες στις εκκλησίες, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως οι πιστοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να προσκομίζουν απαραιτήτως αρνητικό εργαστηριακό τεστ, προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος. «Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου, την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της, αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία», είπε.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος μίλησε ξεκάθαρα για «πανδημία ανεμβολίαστων», χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοίνωσε «μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν». Κατόπιν, επισήμανε πως το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του, τονίζοντας πως «θα δοθεί ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου».

Όσον αφορά στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ανέφερε πως επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. «Βεβαίως, με ειδικές πρόνοιες για εργαζόμενους με παιδιά στο σχολείο», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στους ελέγχους, σημείωσε πως «θα συνεχιστούν, ακόμα πιο εντατικά. Δεν υπάρχουν “κορόιδα” και “έξυπνοι” σε μία εθνική μάχη. Και σε αυτήν πρέπει να μπουν πιο αποφασιστικά όλοι, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους: το κράτος, η αυτοδιοίκηση, οι επιστημονικοί φορείς αλλά και οι επιμέρους επαγγελματικές ενώσεις».

«Αξιοποιούνται ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας»

Επισήμανε δε πως «ενισχύεται κι άλλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας», καθώς «αξιοποιούνται ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και στις περιοχές μεγάλης πίεσης επιτάσσονται και οι υπηρεσίες ιδιωτών γιατρών. Σήμερα, μάλιστα, υπέγραψα και τη σχετική διάταξη. Ενώ γίνονται προσλήψεις στη θέση ανεμβολίαστων υγειονομικών που παραμένουν σε αναστολή».

«Με αυτό το σχέδιο προχωρούμε στο επόμενο δίμηνο. Για να έχουμε φέτος καλύτερα Χριστούγεννα από πέρυσι. Και μέχρι τότε οι συνεχείς έλεγχοι, τα πολλά τεστ και τα μέτρα ατομικής προστασίας να σταθεροποιήσουν και να μειώσουν τα κρούσματα. Και οι εμβολιασμοί πρώτης και τρίτης δόσης, ιδίως στους άνω των 60, να μειώσουν τις νοσηλείες και τα θύματα. Ειδικά για την ισχύ των πιστοποιητικών, μάλιστα, με επιστολή μου προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα εισηγηθώ και η Ψηφιακή Ευρωπαϊκή Βεβαίωση να είναι έγκυρη μόνον αν αναγράφει και την τρίτη δόση μετά το εξάμηνο. Ώστε να αποφύγουμε κάθε ρωγμή στο τείχος ανοσίας που έχει ήδη χτιστεί στην ήπειρό μας», συμπλήρωσε.

Ολοκληρώνοντας το μήνυμα του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

«Πρόκειται, όπως διαπιστώνετε, για επιλογές ενθαρρυντικές και όχι κατασταλτικές. Με διάθεση πειθούς και όχι αντιπαράθεσης που γεννάει διχασμούς και κοινωνικούς αυτοματισμούς.

Όπως έχω πει, περισσότερο από μία λάθος άποψη με πληγώνει μία λάθος απώλεια. Γι’ αυτό και συνεχίζω να σας καλώ να ακούσετε τη φωνή της πραγματικότητας γύρω μας: τον θρήνο για την έγκυο και τα νέα παιδιά που χάσαμε. Τα λόγια όσων πίστεψαν σε ψέματα και έζησαν τη φρίκη της Εντατικής. Αλλά και την αγωνία των γιατρών μας.

Σας καλώ επίσης να γυρίσετε την πλάτη στον φόβο και σε κάθε τσαρλατάνο που, για τη δική του δημοσιότητα και προβολή, εμπορεύεται την άγνοια. Η απειθαρχία στις εκκλήσεις των ειδικών δεν είναι πράξη «αντίστασης» στο κράτος, αλλά υποχώρηση της λογικής και του κοινού συμφέροντος. Παράδοση στο σκοτάδι και στον κίνδυνο.

Και επαναλαμβάνω: αν το σύνολο των μεγάλων ηλικιών εμβολιαστεί, ο κορωνοϊός θα μετατραπεί σε ένα είδος εποχιακής γρίπης. Και αν όλοι τηρήσουμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής, τότε ίσως εξαφανιστεί. Με τη στάση του καθένα μας στο σπίτι, στη δουλειά, στις συναναστροφές μας, με το να γίνουμε οι ίδιοι φύλακες της υγείας μας.

Αυτό ακριβώς σας ζητώ να κάνουμε. Επιστρατεύοντας ξανά τη σχέση εμπιστοσύνης Πολιτείας και πολιτών, που φέρνει θαυμαστά αποτελέσματα. Ακολουθώντας τις οδηγίες της επιστήμης και του κράτους. Και κάνοντας πράξη το μόνο σύνθημα που οδηγεί στην αισιόδοξη επόμενη μέρα: Εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε!».

  • Δείτε το διάγγελμα στο ακόλουθο link:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This