Που θα «τρώνε πόρτα» οι ανεμβολίαστοι και οι 60+ που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση!

«Μίνι» lockdown από Δευτέρα 22 Νοεμβρίου για τους πρώτους και από Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου για τους δεύτερους

Must Read

Ο πρωθυπουργός «είπε και ελάλησε και αμαρτίαν ουκ έχει», μοιράζοντας στο  έκτακτο διάγγελμά του ευθύνες σε άλλους, ως συνήθως, και εν προκειμένω στους ανεμβολίαστους, και, μάλιστα, όχι μόνο σε εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί καν, αλλά και στους άνω των 60, που ακόμη δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση!

Ειδικότερα, με αφετηρία την ερχόμενη Δευτέρα 22/11 και για τους επόμενους δύο μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ένα «μίνι» lockdown για τους ανεμβολίαστους, επισημαίνοντας πως οι ενήλικοι ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα μπορούν, πλέον, να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους, ούτε καν με την επίδειξη rapid ή μοριακού τεστ. Και πιο συγκεκριμένα, η είσοδος στους μη εμβολιασμένους πλήρως θα απαγορεύεται στους κλειστούς χώρους της εστίασης, τα θέατρα, τους κινηματογράφους, τα μουσεία, τις εκθέσεις, τα συνέδρια, τα γυμναστήρια, καθώς και τα γήπεδα.

Ανάλογη μεταχείριση θα έχουν από τις 13 Δεκεμβρίου και οι πολίτες άνω των 60 ετών, εφόσον έχουν παρέλθει επτά μήνες από τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους και δεν έχουν κάνει ως τότε την τρίτη δόση, καθώς από εκείνη την ημερομηνία θα παύει να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

Οι ανεβολίαστοι θα εξακολουθούν, πάντως, να έχουν δικαίωμα εισόδου, με την επίδειξη  αρνητικού rapid ή μοριακού τεστ, στις εκκλησίες, τα εμπορικά καταστήματα, τα κομμωτήρια και τους ανοιχτούς/εξωτερικούς χώρους εστίασης, ενώ το τεστ θα τούς είναι, επίσης, απαραίτητο για τις υπεραστικές μετακινήσεις τους, για τον χώρο εργασίας τους –σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα-, καθώς και για την παρουσία τους στα διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ελεύθερη είσοδος

«Ελεύθερη» είσοδο, τέλος, θα έχουν -μέχρι νεωτέρας- οι ανεμβολίαστοι ενήλικες στα σούπερ μάρκετ και, γενικότερα, τα διάφορα καταστήματα τροφίμων, στα φαρμακεία, καθώς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σημειώνεται πως για τους ανήλικους από 4 έως 17 ετών, εξακολουθεί να ισχύει το μέτρο της επιτρεπόμενης εισόδου σε κλειστούς χώρους με την επίδειξη self test.

Σχετική ανάρτηση έκανε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, όπου παρουσίασε και έναν αναλυτικό πίνακα με το τι θα ισχύει από Δευτέρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αναφορικά με συγκεκριμένες δραστηριότητες της καθημερινότητάς μας, μετά και τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού.

  • Δείτε την ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This