Πυρ ομαδόν κατά Μητσοτάκη: «Αυταρχισμός, αυταρχισμός, αυταρχισμός»

Απασφάλισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Must Read

Έντονη ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε και προώθησε αισχρά την πολιτική του διχασμού, της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και της παντελούς μετακύλησης των ευθυνών στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση εξαπέλυσαν προσωπικές επιθέσεις στον Πρωθυπουργό, η τελευταία φράση του οποίου «εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε», παραφράστηκε σε «αυταρχισμός, αυταρχισμός, αυταρχισμός», ενώ τα όσα είπε στο διάγγελμά του χαρακτηρίστηκαν ως «εκτός τόπου και χρόνου» και ως η «αναμνηστική δόση για την εμπέδωση της ατομικής ευθύνης και την απεμπόληση των τεράστιων ευθυνών της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας».

ΚΙΝΑΛ: «ΝΔ και Σύριζα, αρνούνται την αναγκαία συνεννόηση και συνευθύνη»

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής σχολίασε για το διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη ότι «αρκετά πια με τα αδιέξοδα διαγγέλματα» και «αρκετά πια με τα λόγια χωρίς περιεχόμενο», ενώ άσκησε κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον μαζί με τη ΝΔ σε «αναγκαία συνεννόηση και συνευθύνη».

Αναλυτικά:

«Ο κ. Μητσοτάκης και σήμερα τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Μέτρα με μεγάλη καθυστέρηση, αποτέλεσμα της τραγικής κατάστασης που δημιούργησε η αποτυχία και η ατολμία του.

Μιλά για ένα νέο ΕΣΥ ενώ στην πράξη το απαξιώνει. Και εμπαίζει τους υγειονομικούς, δηλώνοντας ότι δήθεν είναι δίπλα τους.

Ο κ. Τσίπρας εμμένει στη γνωστή αδιέξοδη λογική του. Μία αξιωματική αντιπολίτευση που αποτελεί την ανάστροφη εικόνα της κυβέρνησης. Που αδυνατεί να πείσει και να δώσει λύσεις.

ΝΔ και Σύριζα, αρνούνται την αναγκαία συνεννόηση και συνευθύνη, για να συγκροτηθεί και να γίνει πράξη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας. Θα τους κρίνουν οι πολίτες.

Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής επιμένουμε.

Στηρίζουμε τους εμβολιασμούς, ζητούμε την υποχρεωτικότητα σε κρίσιμες επαγγελματικές κατηγορίες. Επιμένουμε στην ανάγκη ελέγχων για την τήρηση των μέτρων, και στην αντιμετώπιση του συνωστισμού στα μέσα μεταφοράς και στα σχολεία.

Επιμένουμε στην ενίσχυση του ΕΣΥ που δοκιμάζεται και επιτέλους στην έμπρακτη στήριξη των λειτουργών του, που ως τώρα έχουν μείνει στο χειροκρότημα.

Αρκετά πια με τα αδιέξοδα διαγγέλματα. Αρκετά πια με τα λόγια χωρίς περιεχόμενο. Κουράζουν και απογοητεύουν τους πολίτες. Η Ελληνική κοινωνία απαιτεί πράξεις. Και για αυτές, την ευθύνη έχει η κυβέρνηση».

ΚΚΕ: «Ο αδιέξοδος διαχωρισμός εμβολιασμένων κι ανεμβολίαστων ως άλλοθι»

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σχολίασε τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μια μακροσκελή ανακοίνωση:

Αυτού του τύπου τα πρωθυπουργικά διαγγέλματα θα ήταν ανάξια σχολιασμού, αν δεν αποτελούσαν την “αναμνηστική δόση” για την εμπέδωση της ατομικής ευθύνης και την απεμπόληση των τεράστιων ευθυνών της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας. Από το σημερινό διάγγελμα φάνηκε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον αδιέξοδο διαχωρισμό εμβολιασμένων κι ανεμβολίαστων ως άλλοθι για να συνεχίζει να μην στηρίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και να μην παίρνει τα αναγκαία μέτρα προστασίας σε κρίσιμους χώρους διασποράς, όπως είναι οι εργασιακοί χώροι, τα Μέσα Μεταφοράς, τα σχολεία, όπου συνωστίζονται και οι μεν και οι δε. Κι όλα αυτά τη στιγμή που την ανάγκη των παραπάνω μέτρων επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η προστασία από το εμβόλιο δεν ισχύει εσαεί. Την ώρα που ο λαός μας έχει ανάγκη από καθολικό πρόγραμμα δημόσιου-δωρεάν εμβολιασμού, επιστημονικά τεκμηριωμένη εμβολιαστική εκστρατεία με εξαντλητική, προσωποποιημένη ενημέρωση και κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνησης, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέο λοκντάουν για τους ανεμβολίαστους! Την ώρα που χρειάζεται επίταξη των μεγάλων επιχειρηματικών μονάδων υγείας, η κυβέρνηση τους χρυσοπληρώνει και δείχνει την πυγμή της σε λίγους ιδιώτες γιατρούς! Την ώρα που χρειάζεται ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμο προσωπικό, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν άρει το μέτρο της αναστολής για τους υγειονομικούς, αλλά μετά από 3 μήνες, ο πρωθυπουργός ανακάλυψε τα κενά που αυτό δημιούργησε στο δημόσιο σύστημα υγείας!

Ακόμα και για τα Μέσα Μεταφοράς που, 20 μήνες μετά, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι είναι πηγή διασποράς, αντί να εξαγγελθεί πολλαπλασιασμός των δρομολογίων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανακοίνωσε κυλιόμενο ωράριο για το δημόσιο!

Με αυτήν την αντιφατική πολιτική και την εγκληματική διαχείριση υπονομεύεται η προστασία από την πανδημία. Αυτά τα στοιχεία διαπερνούν τη διαχείριση σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη και υπακούουν μόνο στη λογική «τι συμφέρει την οικονομία».

Τα ψέματα τέλειωσαν. Μόνο λαός θα σώσει το λαό, με τη διεκδίκηση και τον αγώνα για το δίκιο και τη ζωή του.

ΜέΡΑ25: «Η κυβερνητική διγλωσσία πριόνισε και το τελευταίο κλαράκι κυβερνητικής αξιοπιστίας»

Αρνητική υποδοχή στο μήνυμα του πρωθυπουργού επιφύλαξε το ΜέΡΑ25, καθώς με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι «επανέλαβε στακάτα και επιτακτικά ο Πρωθυπουργός στο φινάλε του διαγγέλματός του» την προτροπή «εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε», χωρίς να κάνει αυτοκριτική.

Το ΜέΡΑ25 τονίζει ότι «επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά, ότι η μόνη απάντηση της Άκρως Δεξιάς κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη σε κάθε πρόβλημα είναι «Αυταρχισμός-Αυταρχισμός-Αυταρχισμός. Έχει γίνει τόσο δεύτερη φύση η επιβολή και η ράβδος, που την ίδια ώρα που ανακοίνωνε με όλη τη γλύκα Διοικητή της Κομαντατούρ τη λίστα από μέτρα περαιτέρω εξοβελισμού των ανεμβολίαστων από τον κοινό βίο, εκστόμιζε με απίστευτο θράσος ότι ‘πρόκειται, όπως βλέπετε, για επιλογές ενθαρρυντικές και όχι κατασταλτικές’».

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, «η κυβερνητική διγλωσσία, ξεχειλίζουσα από κάθε λέξη, κάθε παράγραφο του επικοινωνιακά χιλιοχτενισμένου διαγγέλματος, πριόνισε και το τελευταίο κλαράκι κυβερνητικής αξιοπιστίας, καθώς ο Πρωθυπουργός εκστόμιζε με παντελή έλλειψη συναίσθησης τα πάντα και τα αντίθετά τους: ΚΑΙ ότι έχουμε «υψηλά ποσοστά εμβολιασμού» ΚΑΙ ότι τελικά αυτό δεν επαρκεί. ΚΑΙ ότι έχει ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ΚΑΙ ότι χρειάστηκε η επίταξη του ιδιωτικού τομέα. ΚΑΙ ότι «με προτροπή και ενθάρρυνση» όλο και περισσότεροι εμβολιάζονται, ΚΑΙ αποκλεισμοί και δαιμονοποίηση των ανεμβολίαστων».

Η Ελλάδα, επισημαίνει το ΜέΡΑ25 «συνεχίζει να θρηνεί αχρείαστες απώλειες κ. Μητσοτάκη, γιατί πολύ απλά δεν έχει έχετε ενισχύσει πραγματικά το ΕΣΥ, δεν έχετε στήσει ένα δημόσιο δίκτυο για δωρεάν μαζικά ράπιντ τεστ σε εμβολιασμένους και μη, δεν έχετε επιτάξει και εντάξει το σύνολο του ιδιωτικού τομέα υγείας στη μάχη που δίνει το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν έχετε αραιώσει τα δρομολόγια στα μέσα μεταφοράς, ούτε τις σχολικές τάξεις».

Ελληνική Λύση: «Αποτυχημένη κυβέρνηση, η οποία άγεται και φέρεται από την ανικανότητα της»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος χαρακτήρισε την κυβέρνηση Μητσοτάκη «εκτός τόπου και χρόνου» μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού και εστίασε στα όσα ειπώθηκαν για τις εκκλησίες, στις οποίες θα χρειάζεται πλέον… rapid test για την είσοδο των πιστών!

«Οι αποτυχημένες επιλογές δύο ετών από μία αποτυχημένη κυβέρνηση, η οποία άγεται και φέρεται από την ανικανότητα της, για ακόμη μία φορά επιβεβαίωσε ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Επέβαλε περιοριστικά μέτρα στην είσοδο των πιστών στις εκκλησίες, ακυρώνοντας την βασική θεολογική αρχή της Ορθοδοξίας, την ώρα που αφήνει ακόμα και πορείες ισλαμιστών, ανεξέλεγκτες.

Το μόνο που δεν μας είπε ο πρωθυπουργός είναι αν τελικά όλα αυτά τα νέα περιοριστικά μέτρα που εξήγγειλε, όπως και η απόδοση του χαρακτηρισμού «ανεμβολίαστος» στους πλήρως εμβολιασμένους μεγαλύτερης ηλικίας, ήταν πράγματι εισήγηση της επιτροπής. Όπως επίσης εάν ο όρος «πανδημία των ανεμβολίαστων», υιοθετείται και από την επιστημονική κοινότητα». 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This