Στη ΔΕΘ με στόχο ότι το «ανάπτυξη για όλους» μπορεί να υλοποιηθεί

Must Read

Με τον αέρα μίας ιδιαίτερα αισιόδοξης δημοσκόπησης που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, αλλά και στον απόηχο της συνάντησής του με τον Υπουργό εμπορίου των ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη με στόχο να πείσει τους παραγωγικούς φορείς αλλά και ολόκληρη την κοινωνία ότι το σύνθημα «ανάπτυξη για όλους» μπορεί να υλοποιηθεί.

  • Ίων Παπαδάκης

Για πρώτη φορά θα ανέβει στο βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρο ως πρωθυπουργός με «κεντρική ιδέα» ότι από τις 7 Ιουλίου η Ελλάδα είναι πια σε τροχιά κανονικότητας.

Τα πεπραγμένα των 60 πρώτων ημερών της κυβέρνησης θα είναι το «ορεκτικό» για αυτό που θα ακολουθήσει στη διάρκεια της ομιλίας του. Για την συνέχεια το επιτελείο του πρωθυπουργού έχει δώσει βάση και ποντάρει πολύ (ώστε να κερδίσει τους παρεβρισκόμενους) στην ανάλυση των μεταρρυθμίσεων, στις επενδύσεις, το οικονομικό πλάνο με αιχμή στις μειώσεις των φόρων και στον τρόπο ανακούφισης της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός θα διαθέσει σημαντικό χρόνο για να εξηγήσει το πλάνο τόσο για την ασφάλεια των πολιτών όσο και για την ανεργία αλλά και τον τρόπο δημιουργίας νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Το βέβαιο είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις προηγούμενες 60 ημέρες «φούλαρε» τις μηχανές (αρκετές φορές προκαλώντας την αντιπολίτευση με τα κατεπείγοντα νομοσχέδια) έχοντας στο μυαλό του την 7η Σεπτεμβρίου. Δηλαδή με στόχο να ανέβει στο βήμα με όσο λιγότερα «θα» γίνεται και να μην… συνεχίσει το παζάρι παροχολογίας των τελευταίων ετών!

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να δείξει ότι το αφήγημα «ανάπτυξη για όλους» έχει πεπραγμένα, άρα η κοινωνία θα υποδεχθεί τις υποσχέσεις για ελαφρύνσεις την διετία 2010-2021 με λιγότερη δυσπιστία.

Τέλος το «δια ταύτα» ή για το «κερασάκι στην τούρτα» θα είναι η εξαγγελία των ελαφρύνσεων που υποσχέθηκε και που βρίσκονται προ των πυλών της… νομοθέτησης. Επτασφράγιστο μυστικό κρατάει ο πρωθυπουργός και το επιτελείο ένα «μέτρο-έκπληξη» το οποίο θα ανακοινώσει το Σάββατο το βράδυ

Συνοψίζουμε τις υπόλοιπες κοινωνικές παροχές που λίγο ως πολύ είναι γνωστές:

  • Αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια.
  • Χορήγηση στις οικογένειες ποσού 2.000 ευρώ σε κάθε νέα γέννηση από την 1η Ιανουαρίου του 2020.
  • Αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Διατήρηση του αφορολόγητου ορίου.
  • Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 24% (σε πρώτη φάση) και από το 24% στο 20% (σε δεύτερη φάση).
  • Μείωση του φόρου στα διανεμόμενα κέρδη από το 10% στο 5%.
  • Μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%.
  • Αναστολή του φόρου υπεραξίας για ακόμη τρία χρόνια.
  • Έκπτωση φόρου έως 50% των δαπανών για την αναβάθμιση των ακινήτων.
  • Μείωση του εισαγωγικού συντελεστή από το 22% στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.
  • ΦΠΑ στο 13% σε όλο το τουριστικό φάσμα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This