Ο Ισπανός ΥΠΕΞ στην Αθήνα για εξηγήσεις μετά τη συμφωνία με την Τουρκία

Κλήθηκε και ο Ισπανός πρέσβης - Το μήνυμα Δένδια στην Ισπανία

Must Read

Ξεκάθαρα στο πλευρό της Τουρκίας τάχθηκε η Ισπανία, μετά την υπογραφή συμφωνιών που υπέγραψε ο Πέδρο Σάντσεθ με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτή η κίνηση προκάλεσε την αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ που κάλεσε εκτάκτως τον Ισπανό πρέσβη. Ο δε υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισπανό ΥΠΕΞ ζητώντας του εξηγήσεις για τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία και την στρατιωτική συμφωνία.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ: «Σε συνέχεια της επίσκεψης του Ισπανού πρωθυπουργού στην Άγκυρα και όσων ανακοινώθηκαν, ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισπανό ομόλογό του J.M.Albares. Κατά την συνομιλία, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στα ζητήματα Ελληνικού ενδιαφέροντος που προέκυψαν. Ο Ισπανός ΥΠΕΞ έδωσε διευκρινίσεις και πρότεινε την άμεση επίσκεψή του στην Αθήνα, προς πλήρη διευκρίνιση των σχετικών ζητημάτων. Η πρόταση του έγινε δεκτή».

Λίγο νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ισπανία, μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του. Την κάλεσε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλίας και να μην εξοπλίζει την Τουρκία, που απειλεί με πόλεμο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This