Με προανακριτική επιτροπή και ποινικές ευθύνες απειλεί ο Τσίπρας για το Κέντρο Εκπαίδευσης Καλαμάτας

Ανοιχτή επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ κατά του Παναγιωτόπουλου

Must Read

Σε πολεμικό κλίμα συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ για το κέντρο εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, με τον Αλέξη Τσίπρα να προειδοποιεί ευθέως με προανακριτική επιτροπή και διερεύνηση ποινικών ευθυνών και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να δηλώνει πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και πως θέλει να κριθεί για όλα όσα έκανε και όχι για εκείνα που δεν έκανε.

«Μην προεξοφλείτε από τώρα εξεταστικές και εισαγγελείς, διότι είναι σαν να μου απευθύνετε συγκεκριμένη προειδοποίηση να μην πάει η δουλειά εκεί που πήγε» ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας από το βήμα -στο πλαίσιο της συζήτησης της σχετικής επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ-, ρωτώντας με νόημα: «Να μην πάει το Ισραήλ στην Καλαμάτα, αυτό θέλετε;»

Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στελέχη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση και έχουν γνώση της διακρατικής συμφωνίας, αφήνουν να εννοηθεί ότι η συμφωνία Ελλάδας – Ισραήλ έχει υπογραφεί στο σπίτι του Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ μεταξύ του Ισραηλινού πρωθυπουργού και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο αιχμές για τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο και της θυελλώδους χθεσινής συζήτησης στην Ολομέλεια, μιλά για αδιαφάνεια και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, κάνοντας ξεκάθαρα λόγο για σκάνδαλο υπερκοστολόγησης. Αυτό που υποστηρίζει η Κουμουνδούρου είναι πως η κυβέρνηση υπέγραψε τη διακρατική συμφωνία με το Ισραήλ για την ίδρυση διεθνούς εκπαιδευτικού κέντρου πτήσεων στην Καλαμάτα με συνολικό κόστος 1,85 δισ., ενώ η ανάλογη προσφορά leasing που είχε εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί διακυβέρνησής του είχε κόστος περίπου 1,2 δισ ευρώ. Επιπλέον, καταγγέλλει την αιφνίδια αύξηση του κόστους, καθώς, όπως επισημαίνει, η εισήγηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου στην Επιτροπή Εξοπλιστικών τον Δεκέμβριο του 2020 ήταν για 1,3 δισ. ευρώ κόστος, ενώ τελικώς αυτό ανέρχεται σε 1,85 δισ., αυξήθηκε δηλαδή κατά 35%.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας εξήγησε από την πλευρά του πως η αύξηση του κόστους προέρχεται από την ενεργοποίηση της ρήτρας τιμαριθμικής προσαρμογής και τις κρατήσεις. Αναφορικώς δε με τη συμφωνία που διαπραγματευόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως «είναι αναληθές ότι είχε εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ προσφορά 1,2 δισ.», υποστηρίζοντας πως η προσφορά από την καναδική εταιρία ήταν χωρίς τις κρατήσεις. «Πετάτε λάσπη στον ανεμιστήρα, ποινικοποιείται η δράση αυτή τη στιγμή. Είναι προσωπική επιλογή μου να δράσω και ας ελεγχθώ. Με εγκαλείτε επειδή έδρασα. Σας εγκαλώ κι εγώ. Γιατί δεν προχωρήσατε στη συμφωνία τόσα χρόνια;» ρώτησε, απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός, αντιτείνοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση πως σκανδαλώδεις είναι οι καθυστερήσεις της και όχι η συμφωνία που υπεγράφη τελικώς για την Καλαμάτα.

Είχε προηγηθεί η αυστηρή προειδοποίηση που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στην ηγεσία του υπουργείου να μην υπογράψει τη συμφωνία, λέγοντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα διερευνηθούν ακόμη και οι ποινικές ευθύνες, όπως ορίζει το Σύνταγμα σε θέματα απιστίας. «Δεν θα το αφήσουμε έτσι ως αξιωματική αντιπολίτευση και αυριανή κυβέρνηση του τόπου» σημείωσε ο ίδιος, καταγγέλλοντας πως η συμφωνία «καταφανέστατα και σκανδαλωδώς» ζημιώνει το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς η συνολική υπέρβαση σε βάθος 20ετίας ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ. «Χειρίστηκα προσωπικώς το θέμα. Γνωρίζω λεπτομέρειες, ονόματα και διευθύνσεις. Μη διανοηθείτε να μη φέρετε τη σύμβαση στη Βουλή. Δεν θα κρυφτούν οι ευθύνες πίσω από το ΚΥΣΕΑ» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή ώστε να γίνει ενδελεχής συζήτηση και να ενημερωθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This