Παύλος Γερουλάνος: «Άμεση αλλαγή της δομής της εξουσίας και πέρασμα αποφασιστικών αρμοδιοτήτων σε θεσμούς»

Τι είπε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Must Read

Την ανάγκη της χώρας να ακολουθήσει ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλου του οποίου βασική προϋπόθεση είναι η αποκέντρωση της εξουσίας επεσήμανε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ1 ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος.

Όπως εξήγησε η πρότασή του σημαίνει άμεση αλλαγή της δομής της εξουσίας και πέρασμα αποφασιστικών αρμοδιοτήτων σε θεσμούς όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Πανεπιστήμια, τα Επιμελητήρια και οι Συνεταιρισμοί. Σημείωσε ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εξασφαλιστεί η δίκαιη κατανομή του πλούτου και η ισόρροπη ανάπτυξη μέσω εκπόνησης τοπικών αναπτυξιακών προγραμμάτων τα οποία θα στηρίζονται χρηματοδοτικά από το κράτος κεντρικά.

Μάλιστα ο κ. Γερουλάνος θέτει ως προϋπόθεση την αποδοχή του πυρήνα της πρότασής του -την αποκέντρωση της εξουσίας- προκειμένου να συζητηθεί οποιαδήποτε προγραμματική συνεργασία, ενώ διευκρίνισε ότι ο ίδιος είναι υπέρ των συνεργασιών αλλά σε προγραμματική βάση.

Όπως είπε, η μέχρι τώρα πορεία και πρακτική της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύει μια τέτοια προγραμματική συνεργασία, σημειώνοντας, ωστόσο ότι ο ίδιος απευθύνεται και στα κόμματα αυτά θέτοντας το ερώτημα αν επιθυμούν μια ριζική τομή με τα προβλήματα της χώρας.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο επαναφοράς του ονόματος και των συμβόλων του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτό πρέπει να είναι το επιστέγασμα μιας διαδικασίας που θα περιλαμβάνει α) την «μετάφραση» των αρχών και αξιών σε θέσεις και προτάσεις για το σήμερα, β) ένα σύγχρονο Καταστατικό που θα αγκαλιάζει την κοινωνία και γ) την κινητοποίηση του κόσμου.

Σχετικά με τον «επαναπατρισμό» ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ, καταρχήν προέβη σε αυτοκριτική του χώρου, σημειώνοντας «εμείς φταίμε που δεν τους εμπνεύσαμε και δεν τους κρατήσαμε» και υπογράμμισε την αναγκαιότητα η παράταξη να εμπνεύσει τους ψηφοφόρους της.

Αναφερόμενος στις προοπτικές του ΚΙΝΑΛ στην κεντρική πολιτική σκηνή ο κ. Γερουλάνος έκανε λόγο για «σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση» και ταυτόχρονα «κατάρτιση σοβαρού κυβερνητικού προγράμματος».

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα η προσέλευση των ψηφοφόρων στις εσωκομματικές εκλογές να φθάσει τουλάχιστον τα επίπεδα του 2017 και πρόσθεσε ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία που έχει προτείνει εξασφαλίζει μεγαλύτερη συμμετοχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This