Ο Τσίπρας καπελώνει με το think tank τομεάρχες και «φεουδάρχες»!

Πρόκειται για ένα αμφιλεγόμενο στοίχημα του ίδιου του προέδρου

Must Read

H πρώτη συνάντηση που είχε χθες ο Αλέξης Τσίπρας με την ομάδα εμπειρογνωμόνων και τους συμβούλους που απαρτίζουν το νέο think tank του κόμματος επισημοποίησε ουσιαστικά την οριστική υποβάθμιση και το προεδρικό «καπέλο» στους τομεάρχες και τους φεουδάρχες του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για έναν ευρύ κύκλο επιστημόνων με αναγνωρισμένες περγαμηνές στον χώρο ενός εκάστου, από την Ιατρική και την Κοινωνική Ερευνα μέχρι την Οικονομία και τα Χρηματοοικονομικά, οι οποίοι/ες, με τις εισηγήσεις τους θα συμβάλλουν, όπως προσδοκά η Κουμουνδούρου, στη διαμόρφωση ενός ρεαλιστικού προγραμματικού πλαισίου που θα εμπλουτίσει τη στρατηγική του κόμματος και θα μπορέσει να απαντήσει -περισσότερο πειστικά τουλάχιστον από αυτό που μπορεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ…- στα μεγάλα προβλήματα και τις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Τι σημαίνει αυτό; Οπως εξήγησε ο Αλ. Τσίπρας, «ξεκάθαρες, στοχευμένες πολιτικές στη βάση απτών οραματικών στόχων. Σημαίνει διοικητική ετοιμότητα. Σημαίνει καινοτομία, ρήξεις με κατεστημένες δομές και αντιλήψεις. Σημαίνει βαρύτητα στον θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας. Σημαίνει αντιμετώπιση πολυεπίπεδων κρίσεων. Σημαίνει, με λίγα λόγια, συστράτευση στο πλευρό μας των καλύτερων μυαλών της χώρας, για την έμπρακτη βελτίωση της ζωής των πολιτών».

Είναι προφανές πως πρόκειται για ένα αμφιλεγόμενο στοίχημα του ίδιου του προέδρου, ο οποίος, όπως είχε προαναγγείλει, «θα τα άλλαζε όλα μέχρι το 2021», σε μια προσπάθεια να απαλλαγεί από τη βαριά κηδεμονία των τάσεων που, όπως θεωρούν οι προεδρικοί, καθηλώνουν το κόμμα σε χαμηλές πτήσεις. Σύμφωνα με τα λόγια του Αλ. Τσίπρα, «δεν δίνουμε τη μάχη για να χάσει το σχέδιο του αντιπάλου μας, αλλά για να κερδίσει το δικό μας. Ενα σχέδιο που φιλοδοξούμε να συμπυκνώνει τον πλούτο της γνώσης, των εμπειριών, των παραστάσεων των ζωντανών δυνάμεων αυτής της κοινωνίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This