Πάλι σε… θολά νερά «ψαρεύει» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Σπήλιος Λιβανός... σφυρίζει κλέφτικα, περιμένοντας την Ε.Ε. να «μαλώσει» την Τουρκία για την παράνομη αλιεία κοντά στις ακτές των νησιών μας

Must Read

Στην… Ευρωπαϊκή Ένωση παρέπεμψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός σχετικά με την παράνομη και άναρχη αλιεία στο Αιγαίο από την τουρκική πλευρά.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπογράμμισε: «Δεν πρόκειται για διμερές ζήτημα, αλλά για θέμα κοινού ενδιαφέροντος της Ε.Ε. και εφαρμογής της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής» και πρόσθεσε ότι, αν η γειτονική χώρα δεν συνεργαστεί, «θα πρέπει να χαρακτηριστεί μη συνεργαζόμενη τρίτη χώρα».

Παρά το ότι η λογική του να μη μετατραπούν όλα τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας σε «διμερή ζητήματα» έχει βάση, αυτό που είναι σαφές είναι ότι όποτε η ελληνική πλευρά έχει προσπαθήσει να θέσει ζητήματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, χωρίς να έχει πρώτα η ίδια λάβει τα μέτρα της, δεν έχει καταφέρει τίποτε, παρά μια τρύπα στο νερό.

Τι ελπίζει, άραγε, ο κ. Λιβανός; Ότι θα αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να «μαλώσουν» την Τουρκία γι’ αυτό το ζήτημα, όταν εδώ και χρόνια κάνουν τα στραβά μάτια σε ζητήματα όπως η μη εφαρμογή της «κοινής δήλωσης» για το Μεταναστευτικό και όταν αδυνατούν να πάρουν την οποιαδήποτε απόφαση για τις κρουαζιέρες των τουρκικών ερευνητικών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα;

Απαραίτητο η Ελλάδα να λάβει μέτρα

Παρά το ότι είναι σαφές ότι η χώρα μας θα πρέπει να θέτει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ζήτημα, είναι απαραίτητο να λάβει πρώτα απ’ όλα η ίδια τα μέτρα της, ώστε να διασφαλίσει ότι η κατάσταση που βιώσαμε τα προηγούμενα καλοκαίρια, με τα τουρκικά αλιευτικά να φτάνουν σε απόσταση δύο και τριών μιλιών από τις ακτές των νησιών μας, με τα ίδια σκάφη να χρησιμοποιούνται ως προπέτασμα για μεταφορά λαθρομεταναστών ή να στήνουν «τοίχους» για να εμποδίσουν τους Έλληνες ψαράδες να βγάζουν το ψωμί τους, με τη βοήθεια πολλές φορές και του τουρκικού λιμενικού, δεν θα συνεχιστεί.

Να διασφαλίσει, δηλαδή, ο κ. Λιβανός ότι οι Έλληνες ψαράδες θα προστατευτούν και οι προκλήσεις θα αποκρουστούν, αντί να… σφυρίζει κλέφτικα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This