Τσίπρας από Κοζάνη: «Ο Μητσοτάκης δεν είναι Μωυσής, είναι… Ποντίφικας!»

«Ο μοναδικός πρωθυπουργός στην ιστορία της Μεταπολίτευσης που έχει το αλάθητο»

Must Read

Νέα επίθεση προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από την Κοζάνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως κάθε καλοκαίρι ανακοινώνει πως «ξεμπερδέψαμε» με την πανδημία και από φθινόπωρο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επιβάλλοντας τιμωρητικά μέτρα στους πολίτες, γιατί «αυτοί φταίνε»!

«Πρώτα ήταν οι νέοι που έφταιγαν, μετά ήταν οι πιστοί στις εκκλησίες, τώρα είναι οι ηλικιωμένοι. Και εμφανίστηκε χτες στη Βουλή ο πρωθυπουργός και χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης για το δράμα που ζει η χώρα μας με τους πάνω από 18.000 νεκρούς, χωρίς καμιά διάθεση να ακούσει και να συζητήσει και μάς είπε ότι όλα είναι καλώς καμωμένα και ότι εμείς πάλι φταίμε», τόνισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να συμπληρώσει ότι «όσοι χάθηκαν και χάνονται είναι είτε από δική τους ευθύνη και από αντικειμενικές αιτίες. Και πως, αν κάποια στιγμή μας είπε ότι “ξεμπερδέψαμε με το ιό”, είναι γιατί έκαναν λάθος οι λοιμωξιολόγοι, όχι ο ίδιος. Ο μοναδικός πρωθυπουργός στην ιστορία της Μεταπολίτευσης που έχει το αλάθητο. Αυτός δεν είναι Μωυσής, Ποντίφικας είναι!».

Αναφερόμενος στην τραγική κατάσταση με την πανδημία στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Αθλητικό Κέντρο Κοζάνης, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «σε όλη την Ευρώπη υπάρχει επιβάρυνση των νοσοκομείων, αλλά μόνο στη χώρα μας και ενδεχομένως σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Ρουμανία, βιώνουμε τριτοκοσμικές σκηνές στα νοσοκομεία. Μόνο στη χώρα μας έχουμε 150 πρόχειρα διασωληνομένους ασθενείς έξω από τις μονάδες εντατικής θεραπείας. Πουθενά αλλού».

«Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια διπλή πανδημία. Αυτή του κορωνοϊού από τη μία και από την άλλη της ακρίβειας και της όξυνσης των ανισοτήτων. Και στις μέρες που ζούμε και οι δύο κρίσεις κορυφώνονται», επισήμανε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε τονίζοντας ότι «ζούμε για άλλη μια φορά σκηνές τραγωδίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ζούμε όμως, και σε μια πρωτοφανή συνθήκη, όπου τα περισσότερα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις βιώνουν το σύνδρομο της τρίτης εβδομάδας. Την τρίτη εβδομάδα του μήνα τελειώνουν τα λεφτά, ενώ ο μήνας και οι υποχρεώσεις τρέχουν. Και για αυτή τη διπλή δοκιμασία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποκλειστική και βαρύτατη ευθύνη».

«Μόνο η Ελλάδα διατηρεί το μισθό σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι μια δεκαετία πριν»

Κατόπιν, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει κορωνοϊός, αλλά η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια τους τελευταίους μήνες σε θανάτους. Και σε όλη την Ευρώπη έχουμε ενεργειακή κρίση, αλλά η μικρή Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις τιμές χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος. Και μόνο η Ελλάδα διατηρεί το μισθό σε χαμηλότερα επίπεδα το 2021, από ό,τι μια δεκαετία πριν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και στις δύο κρίσεις, λέγοντας: «Όλα αυτά δεν είναι τυχαία γεγονότα, δεν είναι η κακή μας μοίρα ή το κακό μας ριζικό. Ούτε αποτελούν μια παροδική συγκυρία αναπότρεπτη. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα, είτε επιλογών, είτε λαθών, είτε παραλείψεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θέλω, λοιπόν, σήμερα από εδώ, από την Κοζάνη, να στείλω ένα μήνυμα απλό, κατανοητό και αποφασιστικό: Δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνούν. Δεν πάει άλλο με την ιδιοτέλεια, τον κυνισμό, και την ανικανότητα μιας κυβέρνησης και ενός πρωθυπουργού, που αρνούνται, όχι μόνο να συζητήσουν, να αποδεχθούν την πραγματικότητα, αλλά και να την κοιτάξουν κατάματα. Και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ακόμα και αυτοί που ψήφισαν τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2019, έχουν αρχίσει να γυρίζουν τη πλάτη στον κ. Μητσοτάκη».

  • Παρακολουθήστε την ομιλία Τσίπρα από την Κοζάνη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This