Γιατί αφήσαμε την Τουρκία και τον Ερντογάν να αλωνίζει;

Τέσσερα χρόνια πριν, αυτά που συμβαίνουν σήμερα θα φάνταζαν αδιανόητα…

Must Read

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια, από τον Δεκέμβριο του 2017, όταν ο τότε ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόταν τον Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο και υπερασπιζόταν απέναντί του με υπερηφάνεια τα Εθνικά μας Θέματα. Κυρίως δε τα δικαιώματα της Ελλάδας από τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923, η οποία είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν αναθεωρείται. Ας σημειωθεί ότι έκτοτε ουδέποτε ο Ερντογάν έθεσε ξανά το ζήτημα της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης. Μέχρι την άνοιξη του 2020…

Ο χάρτης του Ερντογάν με τις παράνομες έρευνες

Έκτοτε, η Τουρκία έχει απασφαλίσει. Έχει προβεί στις χειρότερες προκλήσεις μετά το 1974. Αμφισβητεί ευθέως όχι μόνο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αλλά την ίδια την εθνική μας κυριαρχία. Θέτει για πρώτη φορά μετά το 1974 θέμα κατοικημένων νησιών. Αμφισβητεί επίσημα ακόμα και την ύπαρξη του Αιγαίου. Το οποίο στο δικόγραφο που έστειλε κατά της εφημερίδας «δημοκρατία» και των δημοσιογράφων της, το κατονομάζει ως θάλασσα των νησιών!

Και όμως, αυτό το κατάπτυστο έγγραφο έγινε αποδεκτό από την ελληνική δικαιοσύνη.

Τα τουρκικά ερευνητικά που κάποτε σταματούσαν στα 60 μίλια μακριά από το Καστελόριζο, τώρα όχι μόνο φτάνουν στα έξι μίλια, αλλά εισβάλουν και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ανατολικά της Κρήτης!

Η Τουρκία προχώρησε στην συμφωνία ενός παράνομου μνημονίου καθορισμό θαλάσσιων ζωνών με την Λιβύη, το οποίο καταπατά ακόμα και τα χωρικά μας ύδατα. Και όμως, εμείς επιτρέψαμε να αναρτηθεί στον ΟΗΕ! Και σήμερα η Τουρκία επιχειρεί βάσει αυτού του παράνομου συμφωνητικού, χωρίς η Ελλάδα να αντιδρά.

Γι΄ αυτό παραθέτουμε το όλο video των δηλώσεων της εποχής εκείνης. Ας σημειωθεί ότι τότε τα «παπαγαλάκια» ορισμένων ΜΜΕ, «αποστομωμένα» από την στάση του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου, έκαναν κριτική για το «πως καθόταν ο Ερντογάν»! Επίσης μπορεί εύκολα να κάνει κανείς την σύγκριση του πως μίλησε τότε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον Ερντογάν και πως στέκουν σήμερα απέναντί του οι νυν κυβερνώντες, μην τολμώντας να ορθώσουν Εθνικό ανάστημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This