Οργισμένες αντιδράσεις για τους τραμπουκισμούς της Σάσας Σταμάτη και των μπράβων στον Ζαραλίκο

Πυρά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανακοινώσεις από τα κόμματα

Must Read

Σάλο προκάλεσε η πρωτοφανής επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην παράσταση του κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου από την Σάσα Σταμάτη και τους άνδρες που τη συνόδευαν το βράδυ της Πέμπτης. 

Η γνωστή τηλεπερσόνα και στενή φίλη του Βαγγέλη Μαρινάκη όρμηξε στη σκηνή μαζί με τους μπράβους που βρίσκονταν μαζί της και διέκοψε την παράσταση του κωμικού διαμαρτυρόμενη που σατίρισε τον γνωστό εφοπλιστή!

Σύσσωμο το κοινό που παρακολουθούσε την παράσταση γιούχαρε τη Σταμάτη και τη συνοδεία της η οποία τα έβαλε όχι μόνο με τον ηθοποιό αλλά και με το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης.

Για το αδιανόητο «πέσιμο» στον καλλιτέχνη, ακολούθησε τεράστιο κύμα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με χρήστες να καταδικάζουν την εξοργιστική επίθεση:

https://twitter.com/saggelos90/status/1466504832190136320

Σε ανάρτησή του ο Χριστόφορος Ζαραλίκος σημειώνει απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Στην χώρα που είσαι πρωθυπουργός @kmitsotakis μπαίνουν μπράβοι σε θέατρο για να σταματήσουν την παράσταση και τους πετάει έξω το κοινό. Δεν αντέχουμε τόσο φιλελευθερισμό πια».

Σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα

Την επίθεση καταδίκασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου: «Η κοινωνία μας έχει εμπεδώσει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, πρωτίστως της σάτιρας, όσο αιχμηρή και αν είναι. Κάθε απόπειρα, έργω ή λόγω, βίαιης παρεμπόδισης της είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, πόσω μάλλον όταν έχει χαρακτηριστικά αυτοδικίας» ανέφερε.

Με ανάρτησή του ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και Βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Πάνος Σκουρολιάκος τονίζει ότι είναι χρέος της πολιτείας και ζήτημα δημοκρατίας να προστατευθεί η πολιτιστική δημιουργία:

«Χθες, για άλλη μία φορά, η κοινή γνώμη παρακολούθησε εμβρόντητη να διακόπτεται παράσταση, επειδή δεν άρεσε σε κάποιους η σάτιρα του ηθοποιού και stand up comedian Χριστόφορου Ζαραλίκου. Δεν είναι η πρώτη φορά που η σάτιρα και η πολιτική κριτική στοχοποιούνται, αλλά είναι η πρώτη φορά που διακόπτεται κατά την διάρκειά της μία παράσταση από «αγανακτισμένους πολίτες» και τηλεπερσόνες. Αυτή την εποχή ο σύγχρονος πολιτισμός περνά βαθιά κρίση εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζουν ο Πρωθυπουργός και η Υπουργός Πολιτισμού. Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση πως η πολιτιστική δημιουργία αποτελεί πηγή δημοκρατίας και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να την παρεμποδίζει. Είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε την πολιτιστική δημιουργία. Είναι ζήτημα δημοκρατίας» σχολίασε.

Ανακοίνωση για την πρωτοφανή επίθεση εξέδωσε και το ΚΚΕ: «Σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού η διακοπή θεατρικών παραστάσεων από δήθεν “αγανακτισμένους” σε ρόλο “μπράβου”, επειδή διάφοροι επιχειρηματικοί, πολιτικοί ή άλλοι παράγοντες ενοχλούνται από τη σάτιρα των καλλιτεχνών. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχουν ακόμη τουλάχιστον καταδικάσει το γεγονός, δείχνει την ανοχή τους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα».

Το ΜέΡΑ25 αναφέρει: «Η προκλητική διακοπή της σατιρικής παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου από αυτόκλητη (;) ομάδα “υπερασπιστών Μαρινάκη” με επικεφαλής τηλεπερσόνα, δείχνει ότι πάντα θα υπάρχει ένας πρόχειρος Παναγιώταρος να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Ευχόμαστε πολύ σύντομα να διαπιστώσουν κι αυτοί οι συνεχιστές της Χ.Α. πόσο αναλώσιμοι είναι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This