Εκλογές ΚΙΝ.ΑΛ.: Και τώρα οι δυο τους! Ανδρουλάκης εναντίον Παπανδρέου στο β’ γύρο

«Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει», δήλωσε ο πρώτος, «αποφασίζουμε για το μέλλον και την πορεία της παράταξης», συμπλήρωσε ο δεύτερος

Must Read

Εν μέσω χειροκροτημάτων και συνθημάτων, με χαρακτηριστικότερο το… all time classic «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό», ο Nίκος Ανδρουλάκης, μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου της εκλογικής διαδικασίας για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ., έφτασε λίγο μετά τις 12:40 στο γραφείο του, στην οδό Ιπποκράτους, όπου και προέβη σε δηλώσεις για τη μεγάλη του νίκη.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες που μας τίμησαν σε αυτή τη μαζική διαδικασία», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκινώντας τις δηλώσεις του, με τη νίκη του μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής να είναι πλέον ξεκάθαρη.

Αφού ευχαρίστησε τους συνυποψήφιούς του, τόνισε ότι έδωσαν όλοι «έναν αγώνα με πολιτικό πολιτισμό, με αξιοπρέπεια, με ενότητα που είναι η βασική παρακαταθήκη της αείμνηστης προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά. Από την αρχή είπα ότι η δύναμή μου είναι η βάση της παράταξης… Δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω την εντολή τους για ανανέωση, για ενότητα και πολιτική αυτονομία. Η δημοκρατική παράταξη απόψε επιστρέψει. Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει», κατέληξε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ.

Από την πλευρά του, ο αντίπαλός του στον δεύτερο γύρο, Γιώργος Παπανδρέου, δήλωσε λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων «ψηφίστε για την προοδευτική πορεία του κόμματός μας». «Σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός από τη Λένορμαν, μετά το αποτέλεσμα της κάλπης που τον έφερε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Αποφασίζουμε για το μέλλον και την πορεία της παράταξης», συμπλήρωσε, καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν στον δεύτερο γύρο και να ψηφίσουν για την «προοδευτική πορεία του κόμματός μας».

Η τελική κατάταξη στον α’ γύρο

Σημειώνεται πως, με το 90% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, η τελική κατάταξη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής: Ο Νίκος Ανδρουλάκης τερμάτισε πρώτος με ποσοστό 37,11%, ο Γιώργος Παπανδρέου ήρθε δεύτερος με 27,6%, ενώ τρίτος κατετάγη ο Ανδρέας Λοβέρδος με 26,6%. Όσον αφορά τους υπόλοιπους τρεις διεκδικητές του χρίσματος, οι κ.κ. Χρηστίδης, Καστανίδης και Γερουλάνος συγκέντρωσαν ο καθένας του περί το 3%.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κυριάρχησε στη νότια Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης, ενώ πρώτευσε στη βόρεια και στην κεντρική Ελλάδα. Ο Γιώργος Παπανδρέου πρώτευσε στη δυτική Ελλάδα, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος πλειοψήφησε στην Αττική.

  • Δείτε και σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This