Νέο ρεσιτάλ κοινωνικής αναλγησίας από Άδωνι!

Ενώ η τιμή του ρεύματος έχει φτάσει στα ύψη, φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή με συνοπτικές διαδικασίες την απολιγνιτοποίηση

Must Read

Εκτός τόπου και χρόνου παραμένει η κυβέρνηση, προωθώντας νομοσχέδιο για την… απολιγνιτοποίηση μεσούσης της ενεργειακής κρίσης που μαίνεται, πλήττοντας βάναυσα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο απόλυτη κοινωνική αναλγησία.

Αντί να βρει τρόπους για να ελαφρύνει τους πολίτες από τον πληθωρισμό που έχει χτυπήσει κόκκινο, με την τιμή του ρεύματος και των καυσίμων να έχει φτάσει στα ύψη, η «γαλάζια» κυβέρνηση αποφάσισε να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή -και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες- το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη «πράσινη μετάβαση», επιχειρώντας μάλιστα να πείσει για την αδήριτη ανάγκη αυτή να προχωρήσει άμεσα, ανακοινώνοντας το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων το αργότερο έως το 2028.

Το επισπεύδον υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων υποστηρίζει πως με το προς ψήφιση νομοσχέδιο, το οποίο συζητείται αυτές τις ημέρες στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, θεσπίζεται ένα ολιστικό μοντέλο διακυβέρνησης και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων που θα καλύπτει τα επίπεδα του σχεδιασμού, του προγραμματισμού, της διαχείρισης και της υλοποίησης του σχεδίου για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση με στόχο τη βέλτιστη αποτελεσματικότητα, ταχύτητα και διαφάνεια.

Οι ρυθμίσεις αφορούν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας Μεσσηνίας που εξαρτώνται από την εξόρυξη και τη χρήση λιγνίτη, καθώς και τις περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, οι οποίες και εξαρτώνται από τη χρήση πετρελαίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο νομοσχέδιο και στο συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για την ενεργειακή μετάβαση άσκησε δριμεία κριτική η αντιπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει πως το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να αντικαταστήσει τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ με μονάδες ορυκτού, φυσικού αερίου και όχι με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, επομένως, όπως επισημαίνει το κόμμα, δεν πρόκειται για απανθρακοποίηση.

«Το σχέδιό σας αυτό πληρώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία και οικονομία, με την Ελλάδα να στέφεται πρωταθλήτρια ακρίβειας στο ρεύμα στην Ευρώπη» σχολίασε ειδικότερα ο Σωκράτης Φάμελλος, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ήδη υπάρχουν 3.500 άνεργοι στη δυτική Μακεδονία, ενώ κατήγγειλε απώλεια απασχόλησης και αγωνία για την έλλειψη απαντήσεων για την επόμενη μέρα και στη Μεγαλόπολη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This