Ο Οικονόμου εκτός τόπου και χρόνου: «Σώφρονες» και «γενναίες» οι αποφάσεις της Κυβέρνησης

Η «κολοκυθιά» με τα σώματα ασφαλείας

Must Read

Με τα ερωτηματικά για τη λογική (σ.σ. του παραλόγου) των αποφάσεων που λαμβάνονται να αυξάνονται καθημερινά και την κατάσταση στο ΕΣΥ να πάει από το κακό στο χειρότερο και ουδείς στην Κυβέρνηση να μην ασχολείται, είναι απορίας άξιο το αυξημένο ποσοστό θράσους που έχουν οι εκπρόσωποι του Μαξίμου, οι οποίοι συνεχίζουν ακάθεκτοι να ευλογούν τα γένια τους.

Για μια ακόμη φορά ο Γιάννης Οικονόμου απέδειξε ότι η Κυβέρνηση είναι από… άλλο σύμπαν, αφού θεωρεί πως οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι και «σώφρονες», αλλά και «γενναίες».

Ειδικά δε για τις πρόσφατες αποφάσεις, με την επιβολή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και του προστίμου, αλλά και την «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» μείωση του διαστήματος της τρίτης δόσης από τους έξι μήνες στους τρεις, εμπνεύσεως Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μόνο που δεν πανηγύρισε: «Η Κυβέρνησή μας είναι από τις πρώτες στην Ευρώπη που πήρε τα πιο γενναία, δυσάρεστα και ριζοσπαστικά μέτρα»…

Επανέλαβε ότι τα κατοστάρικα στους ηλικιωμένους… δεν είναι αυτοσκοπός και πρόσθεσε: «Η (σ.σ. εκφοβιστική και εκβιαστική) στρατηγική της κυβέρνησης δείχνει να αποδίδει, καθώς δεκάδες χιλιάδες πολίτες άνω των 60 ετών τις τελευταίες ημέρες έσπευσαν να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση. Η δική μας επιδίωξη είναι να μη χρειαστεί να επιβληθεί ούτε ένα πρόστιμο (σ.σ. αλλά το  νομοθέτησαν παρόλα αυτά). Το πρόστιμο δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά να ασκήσουμε μία παραπάνω πίεση σε όσους είναι πιο ευάλωτοι».

Σε ότι αφορά την επέκταση της υποχρεωτικότητας στους άνω των 50 ετών, ο κ.Οικονόμου είπε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα (σ.σ. δεν είπε ότι δεν χρειάζεται να αξιολογηθεί, αρκεί να το διατάξει ο Πρωθυπουργός-επιδημιολόγος-λοιμωξιολόγος), ενώ επανέλαβε ότι δεν υπάρχει θέμα lockdown

Η «κολοκυθιά» με τα σώματα ασφαλείας

Η απογείωση της λογικής του παραλόγου γίνεται –ως συνήθως- όταν η συζήτηση φτάνει στα σώματα ασφαλείας και την υποχρεωτικότητα. Είπε λοιπόν ο Γιάννης Οικονόμου:

«Υπάρχει υψηλό ποσοστό εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας, φτάνει το 82%. Η ανταπόκριση στη δυναμική του εμβολιασμού ήταν τέτοια που η υποχρεωτικότητα δεν χρειάζεται να επιβληθεί. Ο αστυνομικός που κάνει τον έλεγχο, είτε είναι εμβολιασμένος είτε έρχεται στη δουλειά με το test, κάνει ότι προβλέπει ο νόμος. Η ισχυρή σύσταση είναι να είναι όλοι εμβολιασμένοι και ανταποκρίνονται. Στους εσωτερικούς χώρους ελέγχουν μόνο οι εμβολιασμένοι αστυνομικοί».

Μάλιστα. Με 82% δηλαδή (τώρα έφτασε εκεί, για πολύ καιρό ήταν αρκετά χαμηλότερο) δεν χρειάζεται υποχρεωτικότητα κατά την κυβερνητική λογική, αλλά με 90+% που είχαν το καλοκαίρι οι υγειονομικοί έγινε ο κακός χαμός και επιβλήθηκαν και η υποχρεωτικότητα και οι αναστολές εργασίας.

Και δεν χρειάζεται καν να αναφερθούμε στο θέμα των ανδρών της ΕΜΑΚ, γιατί αυτοί προφανώς για την Κυβέρνηση είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού και διαχωρίζονται από τα σώματα ασφαλείας…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This