Τεράστια «μπηχτή» του Πεσκόφ για την κυριαρχία της Ελλάδας!

Μας «έσφαξε με το βαμβάκι» ο στενός συνεργάτης του Πούτιν!

Must Read

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε στον ΑΝΤ1 (η συνέντευξη θα προβληθεί την Παρασκευή) για τις ελληνορωσικές σχέσεις, αλλά και τις τουρκορωσικές, τις οποίες χαρακτήρισε «προνομιακές» πριν επιβεβαιώσει τη δεύτερη παρτίδα των S-400 για την Άγκυρα!

Ο Πεσκόφ, ωστόσο, «έσφαξε με το βαμβάκι» την Ελλάδα, λέγοντας ανοιχτά ότι η Ρωσία συνεργάζεται διμερώς με την Τουρκία επειδή είναι κυρίαρχη και παίρνει αποφάσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντά της, παρά τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ, αφήνοντας προφανώς ένα τεράστιο υπονοούμενο για τη χώρα μας!

Κι άλλοι S-400 στην Άγκυρα

«Η δική μας πολιτική είναι να είμαστε ανοιχτοί στις συνεργασίες με διάφορες χώρες, ιδιαίτερα με τους εταίρους μας. Μια τέτοια συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας δεν θα πρέπει να αποτελεί απειλή για μια χώρα, ιδίως για την Ελλάδα. Το σύστημα (S-400) δεν είναι επιθετικό, είναι αμυντικό. 100% αμυντικό», είπε αρχικά ο Πεσκόφ.

Στη συνέχεια προανήγγειλε πως η χώρα του είναι έτοιμη να παραδώσει στην Τουρκία και δεύτερη πατρίδα S-400: «Έχουμε συγκεκριμένες συμφωνίες με τους Τούρκους εταίρους μας και το ελπίζουμε. Ναι!»

https://youtu.be/RkLEo4zPH3s

Διμερής συνεργασία με την Τουρκία επειδή είναι… κυρίαρχη

Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Ελλάδα και το αν υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, έφερε παράδειγμα… την κυρίαρχη Τουρκία: «Σίγουρα ναι, υπάρχει περιθώριο. Προσπαθούμε και είμαστε έτοιμοι για μια περαιτέρω ανάπτυξη της σχέσης με την Ελλάδα, όταν αυτή είναι έτοιμη να το κάνει. Ξέρετε, ο παλιός σας φίλος, η Τουρκία, παρότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ, έχει πολύ ανεπτυγμένες σχέσεις π.χ. στρατιωτικά και σε τεχνικό επίπεδο με τη χώρα μας. Σχεδιάζουμε διμερή έργα μαζί τους, επειδή είναι τόσο κυρίαρχοι ώστε να παίρνουν αποφάσεις, παρά την συμμετοχή τους στο ΝΑΤΟ, επειδή αυτές εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους».

Δηλαδή; Η Ελλάδα δεν είναι τόσο κυρίαρχη θέλει να πει ο Πεσκόφ; Μάλλον θα το κάνουν γαργάρα αυτό στο Μαξίμου…

Όσο για τις αντιδράσεις από την άλλη άκρη του Ατλαντικού αναφορικά με τους S-400 στην Άγκυρα; «Γνωρίζουμε όλοι ότι η Αμερική αρέσκεται να παίζει το παιχνίδι των κυρώσεων, παρότι ποτέ δεν καταφέρνουν τους στόχους τους και δεν κατάφεραν ποτέ να αλλάξουν τη γνώμη καμίας χώρας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This