«Μάχη» στις Βρυξέλλες με το λόμπι των… αθέων!

Το δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών να λένε «Καλά Χριστούγεννα» υπερασπίστηκε η ευρωβουλευτής Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου

Must Read

Στο θλιβερό σημείο να υπερασπίζονται το δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών να λένε «Καλά Χριστούγεννα» βρίσκονται -κάποιοι τουλάχιστον- ευρωβουλευτές, μετά τις τελευταίες πρωτοβουλίες οργάνων των Βρυξελλών, που ήθελαν να επιβάλουν κείμενο που ουσιαστικά θα το «απαγορεύει»!

Συγκεκριμένα, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου υπερασπίστηκε σε ομιλία της το δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών να λένε «Καλά Χριστούγεννα», στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συμπεριληπτική γλώσσα στα επίσημα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, και η ίδια τόνισε ότι ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα γινόταν μια συζήτηση όπως αυτή στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και αποσύρθηκε

Αποδεικνύεται όμως ότι η φαντασία της κυρίας Ασημακοπούλου δεν τρέχει τόσο γρήγορα όσο οι ακρότητες των δικαιωματιστών των Βρυξελλών, που επιθυμούν να απαλείψουν κάθε χριστιανική αναφορά από την Ευρώπη, αφού το προτεινόμενο από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κείμενο, με τις κατευθυντήριες γραμμές για τη χρήση μίας ουδέτερης, ως προς το φύλο, την καταγωγή και το θρήσκευμα, γλώσσας. Παρότι ως προς το τυπικό αποσύρθηκε, αφού προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, είναι σαφές ότι θα επανέλθει σε άλλη μορφή.

Η κυρία Ασημακοπούλου χαρακτήρισε «πολιτικό και θεσμικό ατόπημα» της αρμόδιας επιτρόπου κυρίας Ντάλι την παρότρυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποφεύγεται η χρήση της λέξης «Χριστούγεννα» ή τυπικών ονομάτων της χριστιανικής παράδοσης στα επίσημα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ευρωβουλευτής επισήμανε, επίσης, ότι «δεν χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση να αρνηθεί την Ιστορία, τις παραδόσεις και τη χριστιανική κληρονομιά της Ευρώπης, για να καταπολεμήσει τις διακρίσεις», τονίζοντας, παράλληλα, ότι «τέτοια ατοπήματα αποδυναμώνουν τον κοινό αγώνα των κρατών-μελών για προοδευτική αντιμετώπιση της ισότητας και της διαφορετικότητας, οδηγούν σε πόλωση και εν τέλει σε οπισθοδρόμηση στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση Ισότητας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This