Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε η άρση ασυλίας του Νίκου Παππά

«Προσέξτε την κερκόπορτα που επιχειρείτε να ανοίξει» τόνισε ο πρώην υπουργός Επικρατείας

Must Read

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε στη Βουλή η άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, μετά από σχετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής Δεοντολογίας. Επί 277 βουλευτών, «υπέρ» της άρσης ασυλίας ψήφισαν 175, «κατά» 101 βουλευτές και υπήρξε και ένα «παρών».

Η υπόθεση αφορά στη μήνυση του δημοσιογράφου Θάνου Δημάδη για συκοφαντική δυσφήμιση στον Νίκο Παππά. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου, ενημερώνοντας την οΟλομέλεια, είπε ότι είναι το περιστατικό Σεπτεμβρίου 2016. Τότε ο Νίκος Παππάς είχε βρεθεί στις ΗΠΑ και κατηγόρησε τον Δημάδη πως τον παρακολουθούσε μεταμφιεσμένος και ότι τον συνέλαβαν οι αμερικανικές Αρχές. Ο κ. Αθανασίου πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα έγγραφα της διπλωματικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, ο Δημάδης ουδέποτε συνελήφθη και τότε είχε μηνύσει τον πρώην υπουργό.

Τώρα ο Θάνος Δημάδης υπέβαλλε εκ νέου μήνυση, για ανάρτηση του Νίκου Παππά στις 12 Ιουλίου.

Νίκος Παππάς: «Ανοίγετε την κερκόπορτα σε όσους μετέρχονται άθλια μέσα»

Στην ομιλία του για το αίτημα άρσης της ασυλίας του ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για λυσσαλέα επίθεση κατά της προηγούμενης κυβέρνησης λόγω της τήρησης του Συντάγματος σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες. Και σημείωσε ότι ο ίδιος βρέθηκε «στο μικροσκόπιο ενός συστήματος που επιχειρούσε να κατασκευάζει αρνητικά γεγονότα σε βάρος του» και ότι χρησιμοποιούσαν κοριούς, τηλεφακούς ακόμα και δημοσίευση φωτογραφιών από την προσωπική ζωή του.

Μάλιστα προειδοποίησε τους βουλευτές της πλειοψηφίας: «Προσέξτε την κερκόπορτα που επιχειρείτε να ανοίξει». Για τα γεγονότα της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι μεταμφιεσμένοι δημοσιογράφοι επιχείρησαν να ντύσουν τις παραδημοσιογραφικές αναφορές τους, με κάποιου είδους δημοσιογραφία: «Μιλάμε για μια ιστορία που και τα ίδια τα ΜΜΕ, χαρακτηρίζουν ακόμα και σήμερα “περούκα γκέιτ”. Και περούκα δεν φορούσα εγώ. Εμείς δεν μεταμφιεζόμαστε. Εμείς, την πολιτική αντιπαράθεση την κάνουμε ανοιχτά, πάντα».

Και συνέχισε λέγοντας: «Εάν θεωρείτε ότι με τη νομιμοποίηση που δίνετε σήμερα στην παρακολούθηση υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης, προσβάλλετε ή επιτυγχάνετε πλήγμα κατά των πολιτικών σας αντιπάλων, πλανιέστε, διότι ανοίγετε κερκόπορτα σε όσους μετέρχονται άθλια μέσα, ακόμα και αν η κατάσταση αγγίζει ή ξεπερνά την γελοιότητα. Μετέρχονται άθλια μέσα για να προσπαθούν να κρατούν ομήρους εκλεγμένους αντιπροσώπους λαού, να καθοδηγούν πολιτικές αποφάσεις και να ισοπεδώνουν το δημοκρατικό κράτος δικαίου προς όφελος συμφερόντων. Θα πρέπει να προσέχετε για το προηγούμενο που διαμορφώνετε με την ψήφο σας. [..] Οι εμπνευστές και οι αυτουργοί αυτών των πρακτικών, όταν παίρνουν σήμα από ένα κομμάτι του πολιτικού συστήματος, ότι τέτοιου τύπου πρακτικές μπορεί να γίνουν ανεκτές, θα τις συνεχίσουν. Να γνωρίζετε ότι δεν αφορά μόνο τη δική μας παράταξη, αφορά και τη δική σας. Και επειδή με κάποιους από αυτούς, πολλά δικά σας στελέχη, έχουν τις στενότερες των σχέσεων, να το ξανασκεφτείτε. Όχι επειδή σε λίγους μήνες θα έχουμε εκλογές, και η ΝΔ στην καλύτερη των περιπτώσεων θα απολέσει 40 έδρες, αλλά για να επιλέξετε το επίπεδο πόλωσης και αντιπαράθεσης που θέλετε να έχετε με την αντίπαλη παράταξη. Προσέξτε τι προηγούμενο διαμορφώνετε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This