Στη Βουλή έβρεξε χριστουγεννιάτικες… (ν)τροπολογίες!

Ανάμεσά τους και η ύποπτη διάταξη για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΔΕΗ στο Υπερταμείο

Must Read

«Βροχή» έπεσαν οι… χριστουγεννιάτικες τροπολογίες, που κατατέθηκαν τα μεσάνυχτα της Τρίτης στη Βουλή και ψηφίστηκαν αργά χθες το βράδυ, μαζί με το νομοσχέδιο «φρουτιέρα», το οποίο περιελάμβανε ούτως ή άλλως δεκάδες ρυθμίσεις από τα μισά υπουργεία, με όλες τις εκκρεμότητες πριν από το κλείσιμο του έτους.

Πολλές από τις ρυθμίσεις που κατατέθηκαν αιφνιδιαστικώς δεν ήταν παρά παρατάσεις επί παρατάσεων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, καθώς με αυτές, μεταξύ πολλών άλλων, παρατείνεται έως τις 31/3/22 η δυνατότητα πρόσληψης επικουρικού ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, καθώς και η δυνατότητα απασχόλησης ιδιωτών και συνταξιούχων ιατρών στο ΕΣΥ.

Επιπλέον, παρατείνεται μέχρι τέλος του 2022 η απαλλαγή από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη όσων στερήθηκαν το ΕΚΑΣ. Με άλλη τροπολογία, αυτή τη φορά του Μάκη Βορίδη, παρατείνονται έως τις 31 Μαρτίου 2022 οι συμβάσεις των εργαζομένων των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, που καλύπτουν ανάγκες που προέκυψαν λόγω Covid, ενώ με δεύτερη διάταξη προβλέπεται εξάμηνη παράταση των συμβάσεων του προσωπικού των βρεφονηπιακών σταθμών.

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε τελεσίγραφο στους δήμους πως δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση. Πάντως, μέσα στις πολυτροπολογίες εντοπίστηκαν και ύποπτες διατάξεις, όπως εκείνη του υπουργείου Ενέργειας με την οποία μεταβιβάζεται το σύνολο των μετοχών της ΔΕΗ κυριότητας ΤΑΙΠΕΔ στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας. Με άλλη διάταξη διαγράφονται απαιτήσεις του Δημοσίου έναντι του ΟΣΕ από υποχρεώσεις τόκων και χρεολυσίων, ύψους 804.490.000 ευρώ.

Πάντως, σύσσωμη η αντιπολίτευση εξαπέλυσε πυρά στην κυβέρνηση για το μπαράζ μεταμεσονύχτιων τροπολογιών, σε ένα ούτως ή άλλως νομοσχέδιο δεκάδων διάσπαρτων ρυθμίσεων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει πως η κυβέρνηση εργαλειοποιεί άλλη μια φορά την πανδημία για να κρύψει κάτω από το χαλί των απαραίτητων παρατάσεων την πλημμελή ενασχόλησή της με το ΕΣΥ. Το δε ΚΙΝ.ΑΛ. έκανε λόγο για νομοσχέδιο διευθετήσεων με πρόσχημα την πανδημία, σχολιάζοντας πως η κυβέρνηση συνεχίζει την παράδοση των πολυνομοσχεδίων «Αγιος Βασίλης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This