Ξέσπασμα κατά του διπλού πακέτου μέτρων: «Ο κ. Μητσοτάκης πετάει χαρταετό … Τέτοιοι εγκληματίες είναι…»

«Ποιον κορωνοϊό συνεχίζει να εξουδετερώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Αυτόν τον οποίο έχουν νικήσει ήδη πόσες φορές;»

Must Read

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των εορταστικών μέτρων από τους Γιάννη Οικονόμου και Θάνο Πλεύρη, αλλά και την προαναγγελία για το… sequel μετά τις 3 Ιανουαρίου, τα κόμματα της αντιπολίτευσης χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα επιτέθηκαν στην Κυβέρνηση, κατηγορώντας την για παλινωδίες, καθυστερήσεις και κοροϊδία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η Κυβέρνηση Μητσοτάκη «είναι εκτός υγειονομικής πραγματικότητας, επιδεικνύοντας εγκληματικά αντανακλαστικά» και σχολίασε για τα πρόσθετα μέτρα, ότι «η  πανδημία, σε αντίθεση με την κοροϊδία Μητσοτάκη, δεν έρχεται με χρονοκαθυστέρηση στις 3 Ιανουαρίου».

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι «πετάει χαρταετό» την ώρα που κόσμος πεθαίνει στα ράντζα περιμένοντας για μια κλίνη ΜΕΘ: «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για το 5ο και σφοδρότερο κύμα της πανδημίας, όλη η Ευρώπη είναι σε συναγερμό και παίρνει μέτρα, τα νοσοκομεία της χώρας καταρρέουν εδώ και 3 μήνες, ασθενείς πεθαίνουν σε ράντζα περιμένοντας μία ΜΕΘ και ο κ. Μητσοτάκης πετάει χαρταετό και ανακοινώνει πως θα λάβει μέτρα από 3 Ιανουαρίου. Και μέχρι τότε φοράτε μάσκα και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει».

Στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα «που θα αποτρέψουν νέες εκατόμβες νεκρών και ακόμα ένα καταστροφικό λοκντάουν μετά τις γιορτές».

Και προτείνει:

  1. «Άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων για να μην έχουμε κάθε μέρα 150 ανθρώπους να περιμένουν μία ΜΕΘ, με αποτέλεσμα εκατοντάδες απώλειες που θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί, όπως επιβεβαίωσε και η μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα.
  2. Υποχρεωτικά ράπιντ τεστ με αποζημίωση από το Δημόσιο για όλους,  εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
  3. Άμεση επαναφορά της τηλεργασίας στο μέγιστο βαθμό όπου μπορεί να εφαρμοστεί.
  4. Άμεση πρόσληψη 800 και πλέον ιατρών που έχουν κάνει τα χαρτιά τους και περιμένουν στις λίστες αναμονής για να ενταχθούν στο ΕΣΥ.
  5. Άμεση ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας για προνοσοκομειακή φροντίδα με χρέωση κάθε κρούσματος σε  αντίστοιχο υγειονομικό σημείο αναφοράς (ΤΟΜΥ, Κέντρο Υγείας ή επαγγελματία Υγείας).
  6. Μέτρα για αποφυγή συγχρωτισμού σε μαζικούς χώρους και ΜΜΜ.
  7. Προετοιμασία με προσλήψεις εξπρές αναπληρωτών εκπαιδευτικών για άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές με σπάσιμο τμημάτων και άμεση αλλαγή του πρωτοκόλλου 50+1% που έχει μετατρέψει τα σχολεία σε εκκολαπτήριο ακραίας διασποράς του ιού στην κοινότητα.
  8. Άμεση εκκίνηση πανελλαδικής εκστρατείας για πρώτη και τρίτη δόση εμβολίου, πόρτα-πόρτα όπως στο μοντέλο της Πορτογαλίας, με τη συνδρομή Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων της εκάστοτε περιοχής.
  9. Άμεση επανεκκίνηση του εμβολιαστικού προγράμματος για τα παιδιά, το οποίο έχει παγώσει με την πλατφόρμα να παραμένει κλειστή».

Καταλήγοντας, η Κουμουνδούρου αναφέρει: «Όσο συνεχίζει τις παλινωδίες ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τους πολίτες στην απόλυτη καταστροφή, και βιολογική και κοινωνική και οικονομική».

ΚΙΝΑΛ: «Να γίνονται στην ώρα τους, όχι να περιμένουμε τα χειρότερα και να τα ανακοινώνει μετά ο κ. Μητσοτάκης»

Ο Παναγιώτης Βλάχος, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και συνεργάτης του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, σχολίασε ότι η Κυβέρνηση παλινωδεί, «πηγαίνει από λάθος σε λάθος, η κατάσταση χειροτερεύει, έχουμε μέτρα τα οποία θα έπρεπε να έχουν ληφθεί εδώ και πάρα πολλούς μήνες και τα οποία είτε τα εφαρμόζει καθυστερημένα, είτε λαμβάνει υπόψη της το πολιτικό κόστος πριν τα πάρει. Παράλληλα, έχουμε και το πρόσφατο φαινόμενο, όπου άλλα λέει ο υπουργός το πρωί κι άλλα λέει ο πρωθυπουργός το μεσημέρι».

Ο κ.Βλάχος πρόσθεσε πως το ΚΙΝΑΛ θα στηρίζει μέτρα «τα οποία βοηθούν την χώρα μας να βγει έξω από αυτήν την ατραπό, αλλά το σημαντικό είναι αυτά να γίνονται στην ώρα τους, όχι να περιμένουμε τα χειρότερα και να τα ανακοινώνει μετά ο κ. Μητσοτάκης».

Και κατέληξε: «Ζητάμε επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος, ενίσχυση του ΕΣΥ, τήρηση των μέτρων και από την Κυβέρνηση να έχει μία ενιαία στάση και να μην μπερδεύει τον κόσμο καλλιεργώντας ανασφάλεια στους πολίτες».

Λίγο αργότερα, το ΚΙΝΑΛ εξέδωσε και ανακοίνωση:

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σήμερα λαμβάνονται καθυστερημένα και δεν επαρκούν. Δεν μπορούν να ανακόψουν αποφασιστικά την διάδοση του ιού, καθώς δεν συνοδεύονται από σχεδιασμό για την αύξηση των εμβολιασμών, την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ και την προετοιμασία του συστήματος να αντιμετωπίσει το πέμπτο κύμα της πανδημίας που είναι προ των πυλών.

Είναι ώρα η ατολμία, η καθυστέρηση και ο φόβος του πολιτικού κόστους να πάψουν να υπαγορεύουν αποφάσεις που κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές, την υγεία και το εισόδημα των πολιτών. Εμβολιασμοί, ενίσχυση του ΕΣΥ, αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, επιδημιολογική παρατήρηση με διενέργεια rapid και pcr test και αποτελεσματική ιχνηλάτηση, είναι αναγκαία για την αναχαίτιση του νέου κύματος πανδημίας

ΚΚΕ: «Άλλη μία ‘συμβολή’ της κυβέρνησης της ΝΔ…»

Με τη σειρά του το ΚΚΕ σε άκρως ειρωνικό ύφος αναφέρθηκε στη «συμβολή» της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας:

«Η προστασία από την πανδημία και την επερχόμενη μετάλλαξη “Ο” για την κυβέρνηση περιορίζεται στην απαγόρευση των εορταστικών εκδηλώσεων, τη διπλή μάσκα στα μέσα μεταφοράς και τη μονή μάσκα σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Πρόκειται για άλλη μία “συμβολή” της κυβέρνησης της ΝΔ στην επιστημονική σκέψη, την επιδημιολογική επιτήρηση, τη λήψη μέτρων προστασίας στους χώρους υπερμετάδοσης την ώρα που χάνονται δεκάδες άνθρωποι κάθε μέρα

ΜέΡΑ25: «Ποιον ακριβώς κορωνοϊό συνεχίζει να εξουδετερώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Αυτόν τον οποίο έχουν νικήσει ήδη πόσες φορές;»

«‘Επικρατεί δικαιολογημένη κόπωση στην κοινωνία, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να συνεχίσουμε για να εξουδετερώσουμε τον κορωνοϊό’ αυτά δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πριν ανακοινώσουν μαζί με τον Υπουργό Υγείας τα νέα μέτρα για την πανδημία τα οποία για πρώτη φορά, λόγω των εορτών, θα έρθουν σε 2 δόσεις!», σχολιάζει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του για τα νέα μέτρα.

Και συνεχίζει εξαπολύοντας βέλη: «Ποιον ακριβώς κορωνοϊό συνεχίζει να εξουδετερώνει όμως η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη; Αυτόν τον οποίο έχουν νικήσει ήδη πόσες φορές σύμφωνα με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και έρχεται κάθε φορά καθυστερημένα να επιβάλει νέα αναποτελεσματικά και κατασταλτικά πάντα μέτρα; Ποιον κορωνοϊό συνεχίζουν να εξουδετερώνουν ακριβώς και πώς; Με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να στενάζει λόγω της μη ενίσχυσης του; Με την κατάσταση καθημερινά στα μέσα μεταφοράς και στα σχολεία να είναι τραγική; Με κανένα απολύτως μέτρο πέρα από απλές μάσκες για τις εκκλησίες παρά το γεγονός ότι έρχονται γιορτές;»

Το ΜέΡΑ αναφέρεται στο θέμα των μασκών και χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση «εγκληματίες», ενώ μιλά για «συμφέροντα παρασιτικής ολιγαρχίας»!

Λέει χαρακτηριστικά:

«Ακόμα και τις μάσκες που συστήνουν για τα σουπερμάρκετ, τις ΚΝ – 95 για να μην τις διαθέσουν δωρεάν στους πολίτες, δίνουν την εναλλακτική της διπλής απλής χειρουργικής μάσκας. Τέτοιοι εγκληματίες είναι και μας λένε πως συνεχίζουν να δίνουν και τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Μάχη με την κοινή λογική δίνετε καθημερινά κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης, μάχη με το δημόσιο σύστημα υγείας και με τα συμφέροντα της κοινωνίας για να διασφαλίζετε διαρκώς -ακόμα και μέσα από την πανδημία- τα συμφέροντα της παρασιτικής ολιγαρχίας την οποία υπηρετείτε. Απέναντι σε αυτή την μάχη σας, εμείς θα συνεχίζουμε να προτείνουμε και να προτάσσουμε όλα εκείνα που πραγματικά εξουδετερώνουν τον κορωνοϊό, εκείνα που η Μητσοτάκης Α.Ε. κάνει πως δεν ακούει γιατί δεν συμφέρουν αυτούς για τους οποίους διαχειρίζεται την εξουσία».

Ελληνική Λύση: «Άραγε τα μέτρα τα εισηγήθηκε η επιτροπή ή ο πρωθυπουργός;»

Για «κατάρρευση» των κυβερνητικών ψεμάτων έκανε λόγο η Ελληνική Λύση, η οποία στέκεται στην ανακοίνωση της Κυβέρνησης για σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ και έκανε λόγο για «εγκληματικά λάθη», ενώ αναρωτιέται ποιος εισηγήθηκε τα μέτρα

Αναλυτικά:

«Λίγα δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να καταρρεύσουν όλα τα κυβερνητικά ψέματα δύο ετών.

Η ανακοίνωση των νέων μέτρων καθιστά σαφές ότι τόσο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όσο και τα σουπερμάρκετ, αποτελούν «εστίες υπερμετάδοσης». Η οριζόντια ισχύς των μέτρων ανεξαρτήτως κατάστασης εμβολιασμού, γκρεμίζει την επικίνδυνη θεώρηση της κυβέρνησης περί «πανδημίας των ανεμβολίαστων».

Η Ελληνική Λύση είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για τους χώρους υψηλής επικινδυνότητας, ενώ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που συγκρούστηκε με την κυβέρνηση για τις διχαστικές επιλογές της.

Έπρεπε να θρηνήσουμε πλέον των 20,000 Ελλήνων προκειμένου η κυβέρνηση να παραδεχτεί τα εγκληματικά της λάθη.

Όσοι επέλεξαν να υπηρετήσουν το κομματικό ή «άλλο» συμφέρον αντί του δημοσίου συμφέροντος, να είναι βέβαιοι ότι θα λογοδοτήσουν.

ΥΓ: Ένα ερώτημα προκύπτει: Άραγε τα μέτρα τα εισηγήθηκε η επιτροπή ή ο πρωθυπουργός;»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This