Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Κάρολο Παπούλια

Must Read

Θλίψη επικρατεί στον πολιτικό κόσμο από την ώρα που έγινε γνωστό πως ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας έφυγε από την ζωή. Τα συλλυπητήρια μηνύματα είναι αμέτρητα από τους ανθρώπους που συνυπήρξαν στην πολιτική σκηνή με τον Κάρολο Παπούλια.

Αντώνης Σαμαράς: «Προΐστατο σε κρισιμότατες στιγμές για την Ελλάδα»

Σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αναφέρει:

«Ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε ένας συνεπής αγωνιστής για τα ιδεώδη του και ταυτόχρονα ένας λαμπρός και καλλιεργημένος άνθρωπος. Υπηρέτησε με προσήλωση και μετριοπάθεια την πατρίδα, την παράταξή του, τον τόπο καταγωγής του μα προπάντων τους θεσμούς της χώρας. Το εθνικό συμφέρον υπήρξε γνώμονας της πολιτικής του διαδρομής. Σε κρισιμότατες στιγμές για την Ελλάδα είχαμε την τύχη να προΐσταται της Πολιτείας, γεγονός ιδιαίτερα θετικό για τον τόπο. Ήταν ένας άψογος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, με αποφασιστικό και συνάμα διακριτικό ρόλο σε γεγονότα που έμελλε να ήταν καθοριστικά. Ο Κάρολος Παπούλιας πέρασε στην Ιστορία όπως έζησε: με σεμνότητα. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η Πατρίδα θα τον θυμάται και θα τον τιμά δικαίως»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, έγραψε στο twitter:

«Είχα την Τιμή να υπηρετήσω σε δύο Κυβερνήσεις την εποχή που ΠτΔ ήταν ο αείμνηστος πλέον Κάρολος Παπούλιας. Έχουμε συλλογικό χρέος και σε αυτόν για το ότι είμαστε ακόμη στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ. Η Πατρίδα θα τον θυμάται και θα τον Τιμά και Δικαίως!».

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Ο Παπούλιας συνιστά σύμβολο της συμφιλίωσης και της εθνικής ενότητας»

Αλλά και ο Τάκης Θεοδωρικάκος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πρώην προέδρου.

«Ο Κάρολος Παπούλιας θα μείνει για πάντα στη μνήμη των Ελλήνων ως σύμβολο της συμφιλίωσης και της εθνικής ενότητας. Τίμησε με το ήθος του όλα τα αξιώματα που υπηρέτησε. Αιωνία του η μνήμη!», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος σε tweet του.

Γιώργος Κουμουτσάκος: «Κόσμησε με την παρουσία του την πολιτική ζωή της Ελλάδας»

Με θερμά λόγια για τον Έλληνα πολιτικό μίλησε και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Υπήρξε έντιμος, αξιοπρεπής και πατριώτης. Κόσμησε με την παρουσία του την πολιτική ζωή της Ελλάδας. Συλληπητήρια στην οικογένειά του, τους φίλους του και όλους εκείνους που αγάπησε και τον αγάπησαν» έγραψε.

Κώστας Ζαχαριάδης: «Έντιμος, σεμνός, ιδεολόγος, αγωνιστής»

Για τον «ιδεολόγο και αγωνιστή» Κάρολο Παπούλια μίλησε μέσω twitter και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

«Πέθανε ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Υπηρέτησε την Πατρίδα από σημαντικές θέσεις στην μακρά πολιτική του διαδρομή. Έντιμος, σεμνός, ιδεολόγος, αγωνιστής. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συνοδοιπόρους του στην πολιτική» ήταν η ανάρτησή του.

Νίκος Αναστασιάδης: «Ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε ένας σταθερός φίλος της Κύπρου και υποστηρικτής των δικαίων της»

Αλλά και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με ανάρτησή του στο twitter εξέφρασε την θλίψη του.

«Ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε ένας σταθερός φίλος της Κύπρου και υποστηρικτής των δικαίων της. Μας θλίβει όλους η είδηση του θανάτου του. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του» έγραψε.

 

Συλλυπητήριο μήνυμα Νίκου Δένδια

«Ο Κάρολος Παπούλιας, o οποίος με τιμούσε με τη φιλία του, υπηρέτησε με ευπρέπεια και πνεύμα ομοψυχίας τον δημόσιο βίο από το ύπατο πολιτειακό αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως και τα εθνικά συμφέροντα από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

Nίκος Ανδρουλάκης

«Με θλίψη και ευγνωμοσύνη αποχαιρετούμε τον πρ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Ο Κάρολος Παπούλιας συνέδεσε τη ζωή του με τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια και αξιοπρέπεια», αναφέρει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης για τον Κάρολο Παπούλια.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνει ότι κάθε σταθμός της πολιτικής του διαδρομής υπήρξε ξεχωριστός. «Συμμετείχε στην Αντίσταση ενάντια στις δυνάμεις κατοχής και ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης υπουργικής του θητείας ταυτίστηκε με τη διορατική, πατριωτική και εθνικά υπερήφανη εξωτερική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Τίμησε τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πιο κρίσιμη μεταπολιτευτική περίοδο της χώρας με μετριοπάθεια και σύνεση. Παρέμεινε μέχρι τέλους ένας οραματιστής της ειρήνης και του ανθρωπισμού, ένας ακούραστος υπερασπιστής της Δημοκρατίας. Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This