Όταν Γεωργιάδης και Πλεύρης έκαναν λόγο για ισλαμική τρομοκρατία

Το 2011, με ερώτηση στη Βουλή, εγκαλούσαν τον τότε υπουργό προστασίας του Πολίτη με αφορμή συγκέντρωση Πακιστανών στο κέντρο της Αθήνας ανάλογη με τη φετινή

Must Read

Οι ιδέες, τα πράγματα και οι πολιτικές που αξίζουν αποδεικνύονται από την αντοχή τους στον χρόνο. Ό,τι ξεφτίζει, ξεθυμαίνει, χάνεται γρήγορα μπορεί να αρέσει εκείνη τη στιγμή που συμβαίνει και να έχει και σημαντικό κόστος -καλή ώρα όπως τα πυροτεχνήματα του Δήμου Αθηναίων-, αλλά δεν αξίζει.

Γρήγορα ξεθύμαναν και οι πολιτικές συμπεριφορές που εκδήλωναν στο πρόσφατο παρελθόν δύο καινοφανείς αστέρες της μπουρλέσκ δεξιάς. Ο λόγος γίνεται για τον υπουργό Ανάπτυξης και αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2011, ως βουλευτές του ΛΑΟΣ, υπέβαλαν από κοινού κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον τότε υπουργό προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή. Το θέμα που τους απασχολούσε ήταν η «κατάληψη της πλατείας Συντάγματος» από ισλαμιστές, η οποία έγινε με αφορμή τον εορτασμό της γέννησης του προφήτη Μωάμεθ. Το θέαμα το χαρακτήριζαν «αποτρόπαιο και σοκαριστικό».

Αποφαίνονταν ότι «κάποιοι προσπαθούν να μεταφέρουν τον πόλεμο του Ισλάμ στην Ελλάδα». Ρωτούσαν τον Χρήστο Παπουτσή αν ήταν σε γνώση των Αρχών «τυχόν σχέση και διασύνδεση των υποκινητών αυτής της συγκέντρωσης, με ακραίους ισλαμιστές και τρομοκρατικές οργανώσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βασικός διοργανωτής αυτής της εκδήλωσης ήταν η ίδια πακιστανική οργάνωση («ΡΑΚ HELLENIC CULTURAL & WELFARE SOCIETY» – ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ), η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την πρόσφατη κατάληψη της πλ. Συντάγματος από αλαλάζοντες Πακιστανούς το βράδυ της Πρωτοχρονιάς 2022.

Στην ερώτηση Γεωργιάδη – Πλεύρη διαβάζουμε τα εξής:

«Προς τον αξιότιμο υπουργό προστασίας του Πολίτη.

Θέμα: Κατάληψη της πλατείας Συντάγματος από ισλαμιστές.

Την Κυριακή 20.02.2011 οι Ελληνες πολίτες των Αθηνών έγιναν μάρτυρες ενός αποτρόπαιου και σοκαριστικού θεάματος, χιλιάδων φονταμενταλιστών ισλαμιστών να διαδηλώνουν οργανωμένα και συντεταγμένα, έχοντας καταλάβει την πλατεία Συντάγματος.

Είναι φανερό ότι κάποιοι προσπαθούν να μεταφέρουν τον πόλεμο του Ισλάμ στην Ελλάδα, γεγονός το οποίο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία.

Συνεπώς ερωτάσθε: α) Ποιοι ήταν οι διοργανωτές αυτής της προκλητικής φονταμενταλιστικής συγκέντρωσης, ποιες «ενώσεις», «οργανώσεις», «forum», και ΜΚΟ συμμετείχαν; β) Είχε δοθεί άδεια για τη συγκέντρωση των φονταμενταλιστών στην πλατεία Συντάγματος και αν ναι, ποιος τη χορήγησε και με ποιο σκεπτικό; γ) Είναι σε γνώση των Αρχών και των υπηρεσιών του κράτους τυχόν σχέση και διασύνδεση των υποκινητών αυτής της συγκέντρωσης με ακραίους ισλαμιστές και τρομοκρατικές οργανώσεις; Αθήνα 21/02/2011

Οι ερωτώντες βουλευτές
Αθανάσιος Πλεύρης, βουλευτής Α’ Αθηνών, Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης, βουλευτής Β’ Αθηνών».

Αριστερά η ερώτηση Άδωνι – Πλεύρη, κέντρο και δεξιά η απάντηση Παπουτσή

Ο Χρήστος Παπουτσής τούς απάντησε στις 15 Μαρτίου 2011 τα ακόλουθα:

«Σε απάντηση των ανωτέρω ερωτήσεων, που κατέθεσαν οι βουλευτές κ. Α. Πλεύρης, Σ. – Α. Γεωργιάδης και Κ. Βελόπουλος, σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με ενημέρωσή μας από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας, την Κυριακή 20/02/2011 ο πολιτιστικός σύνδεσμος Ελλάδας – Πακιστάν «ΡΑΚ HELLENIC CULTURAL & WELFARE SOCIETY» (ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – Π.Ε.Π.Ε.), πραγματοποίησε την 12.00 ώρα συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά, με αφορμή τον εορτασμό της γέννησης του Μωάμεθ. […] Παρευρέθηκαν περίπου 3.000 άτομα και εν συνεχεία πραγματοποίησαν πορεία με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος, όπου παρέμειναν μέχρι την 15.00 ώρα περίπου.

Πλέον αυτών, σας πληροφορούμε ότι ο προαναφερόμενος σύλλογος με την 1133/ Π.Ε.Π.Ε./2011 από 14/02/2011 έγγραφό του ενημέρωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τις προαναφερόμενες εκδηλώσεις και ζήτησε τη χορήγηση σχετικής άδειας, παρέχοντάς τους τη διαβεβαίωση ότι έχει συσταθεί οργανωτική και συντονιστική επιτροπή, η οποία θα διασφαλίσει τον ειρηνικό χαρακτήρα των εκδηλώσεων.

Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι από την ισχύουσα νομοθεσία δεν προβλέπεται η χορήγηση άδειας για την πραγματοποίηση των ανωτέρω εκδηλώσεων και η συγκεκριμένη διευκρίνιση συμπεριελήφθη στο απαντητικό έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πέραν αυτών επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων επικράτησε απόλυτη ησυχία και τάξη. Επίσης, σας πληροφορούμε ότι από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες ελήφθησαν όλα τα ενδεδειγμένα και απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι στις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας δεν έχουν περιέλθει πληροφορίες σχετικά με την πιθανή διασύνδεση των συμμετασχόντων στις ανωτέρω εκδηλώσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις».

Λίγους μήνες αργότερα, οι ανησυχίες Πλεύρη και Γεωργιάδη για τους Πακιστανούς καταληψίες της πλ. Συντάγματος μάλλον υποχώρησαν μπροστά στην ανάγκη της συνεργασίας ΛΑΟΣ και ΠΑΣΟΚ, ως εταίροι της μνημονιακής κυβέρνησης Παπαδήμου. Θα μπορούσε να βγάζει και γέλιο η υπόθεση, αν αυτό το κακόγουστο φιλμ δεν το πληρώναμε χρυσό με την υπερφορολόγησή μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This