Τώρα η Μίνα Γκάγκα βγάζει… ψεύτες τους Ειδικούς της Επιτροπής

Στο πλευρό της Κεραμέως η Μίνα Γκάγκα - Βγάζει «τρελούς» τους Ειδικούς της Επιτροπής

Must Read

Ένα απίστευτο αλαλούμ επικρατεί σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων, η οποία αποφασίστηκε παρά τις αντιδράσεις αρκετών επιστημόνων που συνιστούν να παραταθεί το άνοιγμα για μια έως δύο εβδομάδες καθώς η χώρα βρίσκεται σε πρωτόγνωρη έξαρση κρουσμάτων.

«Κόκκινο πανί» είναι μεταξύ άλλων, το υγειονομικό πρωτόκολλο «50%+1» που ορίζει ότι για να κλείσει ένα τμήμα πρέπει να νοσήσουν από κορωνοϊό, περισσότεροι από τους μισούς μαθητές. Μια απόφαση που ίσχυε από την αρχή της σχολικής χρονιάς και όπου όπως υποστηρίζουν επιστήμονες όπως ο κ. Παυλάκης, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Μέλη της Επιτροπής των Ειδικών «δείχνουν» την κυβέρνηση

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία έχει δεχτεί σφοδρή κριτική γι αυτή την απόφαση, υποστήριξε ότι ήταν εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών. Ωστόσο ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον Real FM αλλά και στον ΣΚΑΪ, «άδειασε» την υπουργό ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό το ζήτημα δεν έχει τεθεί ποτέ στην Επιτροπή προς συζήτηση και ότι ήταν απόφαση της κυβέρνησης.

Το ίδιο υποστήριξε και ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Τάκης Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξη του στο Kontra: «Το 50%+1 ποτέ δεν τέθηκε σαν επιδημιολογικό κριτήριο. Τέθηκε ως κριτήριο που αφορούσε τη λειτουργία του σχολείου. Ήταν απόφαση του υπουργείου. Είχε έρθει και στην Επιτροπή, αλλά όχι σαν επιδημιολογικό κριτήριο γιατί από επιδημιολογική άποψη δεν έχει καμία λογική. Προτάθηκε από το υπουργείο Παιδείας σε ένα σύνολο μεγάλο μέτρων που αν θυμάμαι καλά ήταν κι αυτό μέσα» είπε και πρόσθεσε: «Η Επιτροπή ενέκρινε το όλο πακέτο των μέτρων, διευκρινίζοντας ωστόσο το 50%+1 δεν έχει επιδημιολογική λογική. Έχει ξαναλεχθεί κι από άλλα μέλη της Επιτροπής» σημείωσε.

Τους έβγαλε ψεύτες η Γκάγκα

Ωστόσο, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλώντας σήμερα στον Νίκο Ευαγγελάτο, διέψευσε τους επιστήμονες και υποστήριξε ότι η απόφαση για το «50%+1» πάρθηκε από τους Ειδικούς, όπως ακριβώς υποστήριξε η Νίκη Κεραμέως!

«Το 50%+1 ήταν θέση της Επιτροπής, γιατί τότε που έγινε αυτό… ήμουν παρούσα στην…. σαν παρατηρητής στην συνεδρίασης της Επιτροπής… και ήταν θέση της Επιτροπής!» υποστήριξε η Μίνα Γκάγκα χρησιμοποιώντας 3 φορές την λέξη «Επιτροπή» στην ίδια πρόταση….

Και οι πολίτες βρίσκονται ακόμα μια φορά θεατές του ντέρμπι στο πινκ πονκ των ευθυνών…

https://vimeo.com/663396049

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This