Ακαδημία Αθηνών: Δύο ακαδημαϊκοί καταγγέλλουν παράνομες εκλογές!

Επιστολή-«βόμβα» από Χαράλαμπο Ρούσσο και Γεώργιο Κόλλια στον εποπτεύοντα Άδωνι Γεωργιάδη

Must Read

Έντονος φέρεται ότι είναι ο προβληματισμός στην κυβέρνηση για τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην Ακαδημία Αθηνών και δη στο ΙΙΒΕΑΑ (Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών).

Τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και τα δύο εποπτεύοντα του ιδρύματος υπουργεία (Ανάπτυξης και Παιδείας), παρά τη σοβαρή οικονομική -και όχι μόνο- ενίσχυση που του παρέχεται, διαπιστώνουν τη συνεχώς εντεινόμενη κρίση σε αυτό, με τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ την εκλογή-παρωδία των μελών του Δ.Σ. του ΙΙΒΕΑΑ, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η «δημοκρατία». Ο σάλος για τα θλιβερά και ευτράπελα που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Ακαδημία δεν έχει τελειωμό. Συγκεκριμένα, οι ακαδημαϊκοί Χαράλαμπος Ρούσσος και Γεώργιος Κόλλιας, με επιστολή τους προς τον εποπτεύοντα το ίδρυμα, υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, καταγγέλλουν ως παράνομες τις εκλογές των μελών του νέου Δ.Σ., που έγιναν αρχικά στην πρώτη (θετική) τάξη και στη συνέχεια στην ολομέλεια της Ακαδημίας.

Όπως υποστηρίζουν, οι εκλεγόμενοι από την πρώτη τάξη για το Δ.Σ. του ΙΙΒΕΑΑ θα έπρεπε να είναι «κατά προτεραιότητα» ιατροί ή βιολόγοι, κατά το άρθρο 155 του ν. 4635/2019. Ετσι, αντί των δυο τους, του κ. Ρούσου ως ιατρού και του κ. Κόλλια ως βιολόγου, η πρώτη τάξη εξέλεξε παρανόμως τους Α. Φωκά (μαθηματικό) και Δ. Νανόπουλο (θεωρητικό φυσικό).

Ο Γεώργιος Κόλλιας (αριστερά) και ο Χαράλαμπος Ρούσσος καταγγέλλουν ως παράνομες τις εκλογές των μελών του νέου Δ.Σ.

Θέλουν να αποτρέψουν τυχόν διορισμό

Οι δύο επισπεύδοντες ακαδημαϊκοί, με την επιστολή τους, προφανώς θέλουν να αποτρέψουν τυχόν διορισμό του παράνομου και ελλιπούς Δ.Σ., όπως προτάθηκε από την Ακαδημία. Ως φαίνεται, μετά και τις καταγγελλόμενες ως παράνομες εκλογές στο Δ.Σ. και τις παραιτήσεις εκλεγέντων μελών, το προτεινόμενο και προσδιορισμένο από τον υπουργό Ανάπτυξης νέο Δ.Σ. του ιδρύματος εξακολουθεί να βρίσκεται στον… αέρα!

Υπενθυμίζεται ότι κατά την εκλογή-παρωδία των δύο μελών του Δ.Σ. του ΙΙΒΕΑΑ από την ολομέλεια της Ακαδημίας, στις 2 Δεκεμβρίου, υπήρξαν απίστευτες αντεγκλήσεις και κατηγορίες μεταξύ του προέδρου της Ακαδημίας Λουκά Χριστοφόρου και συναδέλφων του -και μάλιστα καθηγητών της Νομικής-, αλλά και άλλων ακαδημαϊκών, για τις «μεθοδεύσεις» του προέδρου σχετικά με την ψηφοφορία. Κάποιοι αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ρούσσος, ο οποίος είχε αρνηθεί κατηγορηματικά την υποψηφιότητά του από την ολομέλεια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This