Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ

Must Read

Επικεντρωμένος στο σχέδιο του κόμματός του ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη ΔΕΘ θα προσπαθήσει να καλέσει τους πολίτες να κρίνουν το αντίστοιχο σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το οποίο έως τώρα όπως αναφέρει είναι «κρυμμένο» και θα αποκαλυφθεί με την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2020.

Βασικό θέμα του θα είναι η κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας πως το Μέγαρο Μαξίμου και ο κ. Μητσοτάκης έχουν κάνει πίσω σε ό,τι αφορά τις προεκλογικές δεσμεύσεις για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Στην Κουμουνδούρου σχολιάζουν πως ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε αόριστα στη διαπραγμάτευση για τα πρωτογενή πλεονάσματα για την περίοδο μετά το 2021 και  εγκατέλειψε και την ιδέα του καταπιστευτικού λογαριασμού που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως εγγύηση για τη μείωσή τους στο 2,5%.

Όλα τα παραπάνω όπως υποστηρίζει η Κουμουνδούρου είναι «άλλοθι» για να εφαρμοστούν νεοφιλελεύθερες πολιτικές μέσα από τη διατήρηση των στόχων στο 3,5%. Επομένως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη δική του ομιλία στη ΔΕΘ θα επαναλάβει ότι εάν ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει σύμμαχο για καλύτερα αποτελέσματα θα είναι παρών, αν όμως θελήσει να δώσει πίσω τα… κεκτημένα θα βρεθεί απέναντι.

Τονίζουν πως ήδη στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την ακύρωση των προσλήψεων 10.500 εκπαιδευτικών και δεν είπε κουβέντα για τη μείωση της προκαταβολής του φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This