Φ. Γεννηματά: Να λάμψει όλη η αλήθεια για τη Novartis

Must Read

Για «σπασμωδική αντίδραση αντιδημοκρατικού συστήματος εξουσίας» κάνει λόγο η Φώφη Γεννηματά αναφορικά με τη δικογραφία που έφθασε στην Βουλή και εμπλέκει τον Ανδρέα Λοβέρδο στην υπόθεση Novartis. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά :

«Απαιτούμε να λάμψει όλη η αλήθεια για τη σκευωρία της Novartis και να λογοδοτήσουν όσοι εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν αυτό το σκοτεινό σχέδιο σε βάρος πολιτικών προσώπων και δικών μας στελεχών. Το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου -χωρίς νέα στοιχεία- αποτελεί μία ακόμη σπασμωδική αντίδραση ενός υπόγειου αντι-δημοκρατικού συστήματος εξουσίας. Πρέπει η υπόθεση αυτή να γίνει η αφετηρία, να θωρακίσουμε τους θεσμούς και ιδίως τη Δικαιοσύνη. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

Στο Κίνημα Αλλαγής, φαίνεται ότι αποφάσισαν να τους “τρελάνουν”. Μετά το σάλο και την αντιπαράθεση που προκάλεσαν με τα στοιχεία για τους μετακλητούς που κατατέθηκαν σε ερώτηση που είχαν υποβάλλει οι βουλευτές του Κινήματος, τώρα επιχειρούν να κάνουν το επόμενο βήμα μπροστά. Όπως λένε χαρακτηριστικά “η ερώτησή στη Βουλή για τον αριθμό των μετακλητών ανέδειξε ένα πάγιο πρόβλημα της διοίκησης: αυτό της ύπαρξης ενός στρώματος παραδιοίκησης που αποτελείται από τους μετακλητούς. Ανέδειξε επίσης τις ομοιότητες μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Και τα δύο κόμματα διακήρυτταν την μείωση έως και κατάργηση των μετακλητών πριν αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας. Όταν, όμως, ήρθαν στην εξουσία, έκαναν ακριβώς το αντίθετο”.

Το καλύτερο όμως το φιλάγανε για το συμπέρασμα : “Η διαρκής ανάγκη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να προσλαμβάνουν αυξανόμενο αριθμό μετακλητών, δείχνει μόνο ένα πράγμα, εκτός από την ικανοποίηση των πελατειακών τους συμφερόντων: οι υπουργοί τους δεν εμπιστεύονται τους δημοσίους υπαλλήλους.”

Το εκπληκτικό στην ίστορία είναι ότι μιλούν λες και δεν υπήρξαν ποτέ στην εξουσία… Λές και δεν χρησιμοποιησαν ποτέ τη λύση των μετακλητών!

Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι από τις επικές περιπτώσεις αντιπολιτευτικής κριτικής. Ενδεικτικό είναι δε το «κρεσέντο» της ανακοίνωσης : «Κατά τη δεύτερη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι μετακλητοί αυξήθηκαν κατά 43%: από 1901 τον Δεκέμβριο 2015 σε 2716 τον Μάιο 2019. Είναι χαρακτηριστικό, ότι παρόλο που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ νομοθετήθηκε ανώτατος αριθμός μετακλητών ανά υπουργό, υφυπουργό κλπ, το ανώτατο αυτό όριο καταστρατηγούνταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν με πράξεις υπουργικού συμβουλίου τους αύξανε συστηματικά. Είναι λοιπόν, τουλάχιστον φαιδρό να ζητάει και τα ρέστα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απάντηση που έλαβε το Κίνημα Αλλαγής στην ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή. 

Αλλά και τα πρώτα δείγματα γραφής της ΝΔ δεν είναι καλά: όχι μόνο δημιούργησε ένα σώμα 100 μετακλητών στο Μαξίμου με τον νόμο για το επιτελικό κράτος, αλλά κατάργησε και το ελάχιστο κριτήριο που υπήρχε για την πρόσληψή τους: να έχουν πτυχίο. Όσον αφορά, την κατ’ όνομα μείωσή τους με νομοθετική ρύθμιση, αρκεί να διαβάσει κανείς δυο γραμμές παρακάτω, στην παράγραφο 5 του άρθρου 46 του νόμου για το επιτελικό κράτος, για να καταλάβει ότι καμία μείωση δεν πρόκειται να γίνει στην πράξη: Ο ανώτερος αριθμός συνεργατών μπορεί να αυξάνει ανάλογα με τις ανάγκες του κατά περίπτωση υπουργού, υφυπουργού»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This