Κεραμέως: «Έμμεση» ομολογία ενοχής για ζητήματα προσωπικών δεδομένων

Το υπουργείο παραδέχτηκε τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις στην τηλεκπαίδευση, μέσω εξωφρενικής ανακοίνωσης

Must Read

Με μια απίστευτη ανακοίνωση το Yπουργείο Παιδείας αναπαρήγαγε την αντίστοιχη της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων, σύμφωνα με την οποία τα τεχνικά ζητήματα και οι επισημάνσεις που είχαν αναφερθεί σε σχέση με την τηλεκπαίδευση ικανοποιήθηκαν -πλην ενός που βαίνει προς ικανοποίηση-, δημιουργώντας σε χιλιάδες γονείς την απορία εάν τα σχολεία άνοιξαν επειδή δεν είχαν… προλάβει να τελειώσουν την προηγούμενη εβδομάδα ή και όλο το προηγούμενο διάστημα.

Διότι εάν τα προβλήματα με την… τηλεκπαίδευση λύθηκαν στις 17 Ιανουαρίου του 2022, δύο χρόνια σχεδόν μετά την έναρξη της, εγείρονται σημαντικά ερωτήματα. Όπως το εάν το άνοιγμα και η λειτουργία των σχολείων το προηγούμενο διάστημα ήταν η ενδεδειγμένη πολιτική ή έκαναν την… ανάγκη φιλοτιμία, αφού δεν είχαν τη σωστή προετοιμασία για την τηλεκπαίδευση.

Εντύπωση ακόμη προκαλεί το θράσος του ισχυρισμού ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προστατεύει τα προσωπικά δεδομένων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, αφού οι μετά εορτής «διορθώσεις» δεν απαντούν ως προς το μέγεθος της διαρροής στο προηγούμενο διάστημα.

Χαρακτηριστικό ότι σε ανακοίνωσή της η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει λόγο για «ομολογία ενοχής» και αναφέρεται σε «πικρή γεύση» των λεγομένων της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, που αναγκάστηκε να γευτεί. Σημειώνεται δε ότι με τη χτεσινή ανακοίνωση κατέπεσαν όλα τα επιχειρήματα που η κυρία Κεραμέως πρόβαλλε δύο χρόνια τώρα και γίνεται ο ισχυρισμός ότι «σκάνδαλο Cisco υπήρξε. Το αποδεικνύει η τωρινή “συμμόρφωση”-ομολογία ενοχής του υπουργείου Παιδείας», αλλά και ότι έγινε διαβίβαση προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών στις ΗΠΑ.

Πάλι καλά πάντως που πρόλαβαν να διορθώσουν τα προβλήματα πριν από το επίσημο τέλος της πανδημίας, σχολίαζαν πικρόχολα εκπαιδευτικοί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This