Έκλεισαν άρον άρον την Εξεταστική παρωδία!

Η Ν.Δ. ψήφισε μόνη το πόρισμά της που αθωώνει τους υπουργούς της για τις αμαρτωλές λίστες

Must Read

Με διαδικασίες «ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε» ολοκλήρωσε τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις σκανδαλώδεις λίστες Πέτσα, η οποία δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να διαλευκάνει την υπόθεση, εξαιτίας και του μπλόκου που έβαλε η πλειοψηφία στην κλήση των εμπλεκόμενων υπουργών.

Η αυλαία της επιτροπής έπεσε οριστικά χθες, καθώς συνεδρίασε για τελευταία φορά, με τα κόμματα να συζητούν και να ψηφίζουν επί του πορίσματος. Η Ν.Δ. ψήφισε μόνη της το πόρισμά της που αθωώνει πλήρως τους υπουργούς της, επιμένοντας πως «δεν διαπιστώθηκαν ποινικές και πολιτικές ευθύνες», πως «όλα έγιναν νόμιμα» και πως μέσα από τις καταθέσεις «δεν διαπιστώνεται χειραγώγηση των ΜΜΕ».

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει πως επιβεβαιώθηκαν και διασταυρώθηκαν οι αιτιάσεις του για τη χειραγώγηση των μίντια, ενώ χαρακτηρίζει τον αποκλεισμό μαρτύρων απόδειξη ενοχής. Αίσθηση προκάλεσε ακόμη μία φορά η στάση του ΚΙΝ.ΑΛ., καθώς ο εισηγητής του κόμματος Γιώργος Καμίνης απέφυγε να πάρει σαφή θέση, συμπεραίνοντας πως λόγω της μη κλήσης κρίσιμων μαρτύρων και της μη προσκόμισης όλων των εγγράφων «καθίσταται αδύνατη η διατύπωση βέβαιης κρίσης».

Το πόρισμα της Ν.Δ. καταψήφισαν όλα τα κόμματα, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝ.ΑΛ., το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, ενώ «παρών» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Ο ανεξάρτητος βουλευτής άφησε μεν αιχμές, λέγοντας ότι η διαδικασία «εντάχθηκε στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι σχέσεις διαπλοκής ΜΜΕ, οικονομικών συμφερόντων πολιτικών κομμάτων και αξιωματούχων», ωστόσο «δεν προκύπτει κάτι εναντίον αυτής της διακυβέρνησης, το οποίο είναι ριζικά διαφορετικό από αυτό το οποίο συνέβαινε μέχρι σήμερα», όπως υποστήριξε.

Σημειωτέον, πως το τελικό πόρισμα της Εξεταστικής παραδίδεται σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής. Πλέον, εναπόκειται στον ΣΥΡΙΖΑ να κινήσει τη διαδικασία για την εγγραφή του πορίσματος στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας, καθώς, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, απαιτείται σχετικό αίτημα με υπογραφή 60 βουλευτών. Προσώρας παραμένει άγνωστο πότε και εάν θα κατατεθεί το αίτημα από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This