Διάλογος από την πίσω πόρτα με την Τουρκία!

Την ώρα που εκτοξεύονται απειλές, το ΥΠΕΞ ανακοίνωσε σύνοδο μιας μεικτής επιτροπής που είχε να συνεδριάσει 11 χρόνια

Must Read

Η συνεχής επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας, οι αναθεωρητικές τάσεις που εκφράζουν σχεδόν καθημερινά ο Ερντογάν και όλα τα κυβερνητικά στελέχη της Τουρκίας, και οι προκλήσεις σε αέρα και θάλασσα δεν δικαιολογούν την προσφυγή σε απευθείας διάλογο, σε όσο χαμηλό επίπεδο κι αν αυτός γίνεται. Δεν είναι λογική αντίδραση, την ημέρα που ο Τσαβούσογλου κατηγορεί την Ελλάδα ότι υποθάλπει τρομοκράτες, το υπουργείο Εξωτερικών να προχωρά στην ανακοίνωση ότι ύστερα από 11 χρόνια θα συνεδριάσει η Μεικτή Επιτροπή Ελλάδας – Τουρκίας.

Την προσεχή Δευτέρα θα συνεδριάσει στην Αθήνα η επιτροπή, οι εργασίες της οποίας θα ολοκληρωθούν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, με την υπογραφή πρωτοκόλλου από τον υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη και τον υφυπουργό Εμπορίου της Τουρκίας Mustafa Tuzcu.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι η σύνοδος της Δευτέρας θα είναι η 5η της επιτροπής, η οποία συστάθηκε το 2000, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Οικονομικής Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, και επανενεργοποιείται 11 χρόνια ύστερα από την τελευταία συνεδρίασή της, τον Οκτώβριο του 2010. Την έναρξη των εργασιών της επιτροπής θα χαιρετήσουν ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Mehmet Nuri Ersoy.

Προφανώς και δεν πρόκειται για συνάντηση και συζητήσεις υψηλού επιπέδου, αλλά το timing είναι περίεργο, γιατί μόλις μία ημέρα πριν από την ανακοίνωση ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επικαλούμενος τουρκικά ΜΜΕ, εκτόξευσε κατηγορίες περί στήριξης τρομοκρατικών οργανώσεων από την Ελλάδα και την Κύπρο, απειλώντας, μάλιστα, ευθέως τις δύο χώρες: «Εάν δεχθεί η Τουρκία ή οι Τουρκοκύπριοι επίθεση, το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ. Μην παίζουν με τη φωτιά». Οι απειλές Τσαβούσογλου έχουν να κάνουν με το γεγονός, όπως είπε, ότι η Ελλάδα στηρίζει οργανώσεις που η Αγκυρα θεωρεί τρομοκρατικές, όπως το PKK, καθώς και ότι στηρίζει και ότι στηρίζει και υποδέχεται μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This