Λύσσαξαν με τα Rafale οι Τούρκοι και άρχισε τις απειλές ο Τσαβούσογλου!

Μας κατηγορεί ότι υποστηρίζουμε... τρομοκρατικές οργανώσεις και θέλει δίκαιο διαμοιρασμό στην ανατολική Μεσόγειο!

Must Read

Η απόκτηση των πρώτων έξι Rafale από την Πολεμική μας Αεροπορία έκανε τους Τούρκους να λυσσάξουν και αμόλυσαν τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να αρχίσει πάλι τις απειλές.

Αφορμή για να επιτεθεί σε Ελλάδα και Κύπρο ήταν η άδεια για να ανοίξουν γραφείο στην Κύπρο οι Κούρδοι της Συρίας. Προκλητικός ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απείλησε ότι… θα πληρώσουμε το τίμημα κατηγορώντας την Ελλάδα ότι υποστηρίζει «τρομοκρατικές οργανώσεις» λέγοντας:

«Θα ήθελα να πω σε όσους τους επιτρέπουν να ανοίξουν γραφεία εδώ ότι εάν αύριο υπάρξει οποιαδήποτε απειλή ή επίθεση κατά της Τουρκίας ή της ΤΔΒΚ, θα τους κάνουμε να πληρώσουν το τίμημα. Το κόστος θα είναι βαρύ! Γι’ αυτό να μην συνεργάζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις γιατί είναι σαν να παίζουν με τη φωτιά. Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη μέλη του ΡΚΚ και του DHKP-C στην Ελλάδα. Έχει αποδειχθεί ότι εκεί εκπαιδεύτηκαν και επιτέθηκαν αργότερα στην Τουρκία. Και δεν αναφέρομαι καν στους γκιουλενιστές, οι οποίοι βρήκαν καταφύγιο εκεί».

Με το ίδιο πάντα προκλητικό ύφος αναφέρθηκε σε… δίκαιο διαμοιρασμό στην ανατολική Μεσόγειο! «Τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει 9 προσπάθειες από την Ελλάδα και τους Ε/Κ να παραβιάσουν την υφαλοκρηπίδα μας, ενώ η τελευταία προσπάθεια έγινε σήμερα το πρωί. Αλλά δεν τα κατάφεραν σε καμία από αυτές. Αυτό δείχνει ότι αυτές οι χώρες, που δεν είναι υπέρ της δίκαιης κατανομής προβαίνουν σε βήματα για να αποκλείσουν την Τουρκία. Δημιούργησαν διαφορετικές πλατφόρμες και μία από αυτές ήταν κι ο EastMed. Από την αρχή είχαμε πει ότι ο EastMed δεν είναι οικονομικά ένα συμφέρον έργο και δεν είναι δυνατή η υλοποίησή του. Η Ε/Κ πλευρά, που βασίστηκε σε αυτό το έργο, δεν συμφώνησε σε μία δίκαιη κατανομή των υδρογονανθράκων παρά τις τρεις προτάσεις που υπέβαλαν οι Τ/Κ. Το ίδιο έκανε κι η Ελλάδα. Τώρα η πιο συμφέρουσα πορεία για να φτάσει το αέριο στην Ευρώπη είναι μέσω Τουρκίας. Πρέπει να περάσει μέσω Τουρκίας», ανέφερε.

Μετά από 13 χρόνια επικοινώνησε ο Τσαβούσογλου με τον Ισραηλινό ομόλογό του

Η Τουρκία το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να τα βρει με το Ισραήλ, επιχειρώντας να μας θέσει στο περιθώριο και να αποδυναμώσει την στρατηγική σχέση που έχει δημιουργήσει η Ελλάδα.

Έτσι ο Τσαβούσογλου, βρίσκοντας πάτημα ότι ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, νοσεί με κορωνοϊό πήρε τηλέφωνο για να μάθει πως είναι η υγεία του! Και εκεί έριξε και μια συζήτηση για τις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, που βρίσκονται στον πάγο μετά την επιδρομή των Ισραηλινών κομάντος στο πλοίο Mavi Marmara στα ανοικτά της Γάζας.

Δεν είναι άλλωστε συμπτωματικό ότι μόλις την Τρίτη ο Ερντογάν δήλωσε ότι είναι πιθανό να επισκεφτεί την Τουρκία ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This