«Το δόγμα Μητσοτάκη για τη πολιτική προστασία είναι να στέλνει sms στο κινητό των πολιτών»

«Με τη ΝΔ στην πρώτη ζέστη 'καιγόμαστε', στην πρώτη βροχή 'πνιγόμαστε', στο πρώτο χιόνι 'εγκλωβιζόμαστε'».

Must Read

«Είναι εντυπωσιακό, αλλά μετά από πέντε ημέρες προειδοποιήσεων και υποτιθέμενης προετοιμασίας του κρατικού μηχανισμού, στις πρώτες ώρες χιονόπτωσης έχουν ήδη κλείσει ακόμη και κεντρικές οδικές αρτηρίες εντός της πρωτεύουσας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα… παρελκόμενα της κακοκαιρίας Ελπίδα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει ότι «προφανώς το δόγμα Μητσοτάκη για τη πολιτική προστασία είναι να στέλνει sms στο κινητό των πολιτών, πέραν τούτου ουδέν και η ευθύνη και πάλι ατομική».

Καφαντάρη: «Δεν ταιριάζει σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα η σημερινή εικόνα της Αθήνας, λόγω χιονόπτωσης»

Η Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής Δυτικής Αθήνας και αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε:

Κεντρικοί οδικοί άξονες της Αθήνας κλειστοί, ταλαιπωρία για οδηγούς, κλειστή η Εθνική Αθηνών- Θεσσαλονίκης, κυκλοφοριακό κομφούζιο…

Ένα φυσικό φαινόμενο- μια χιονόπτωση σε εξέλιξη, που είχε προαναγγελθεί από τους επιστήμονες, εδώ και ημέρες…

Συσκέψεις επί συσκέψεων έγιναν στο νέο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καθώς και ανακοινώσεις περί ετοιμότητας του μηχανισμού κλπ….

Ποιο το αποτέλεσμα;

Η σημερινή εικόνα της Αθήνας, δεν ταιριάζει σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα…

Η Κακοκαιρία «Ελπίς» επελαύνει, αλλά ποια είναι η ελπίδα για ανθρώπους χωρίς θέρμανση, που καίνε και ακατάλληλα υλικά για να ζεσταθούν…, καθώς η τιμή του ηλεκτρικού και των καυσίμων διαρκώς ανεβαίνει

Ένα επιτελικό κράτος «μπάχαλο»… Ένα κράτος για τους λίγους… που αγνοεί τις κοινωνικές ανάγκες.

ΚΙΝΑΛ: Καλούμε την Κυβέρνηση να μην παρακολουθεί άπραγη

Από το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

Αν και ήταν γνωστό εδώ και μέρες ότι η κακοκαιρία θα ήταν σφοδρή και θα έπληττε όλο το Λεκανοπέδιο, και παρά την περσινή ανάλογη εμπειρία, ο κρατικός μηχανισμός αρκέστηκε σε συστάσεις και άκαρπες συσκέψεις. Αφήνει σήμερα την Αυτοδιοίκηση μόνη της, με όσα μέσα διαθέτει, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Χιλιάδες πολίτες ταλαιπωρούνται εγκλωβισμένοι σε κεντρικούς οδικούς άξονες ακόμη. Δεν είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών, αλλά της ευθύνης. Καλούμε την Κυβέρνηση να πράξει τα αυτονόητα και να μην παρακολουθεί άπραγη.

Ελληνική Λύση: Νέα κατάρρευση του επιτελικού κράτους λόγω της (αναμενόμενης) κακοκαιρίας

Πυρά κατά της Κυβέρνησης και από την Ελληνική Λύση:

Η κυβέρνηση είχε όλον τον απαιτούμενο χρόνο για να προετοιμαστεί ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κακοκαιρία. Παρά ταύτα, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχει παραλύσει, κεντρικές οδικές αρτηρίες έχουν αποκλειστεί, ενώ ακόμα και λεωφορεία έχουν εγκλωβιστεί.

Με τη ΝΔ στην πρώτη ζέστη «καιγόμαστε», στην πρώτη βροχή «πνιγόμαστε», στο πρώτο χιόνι «εγκλωβιζόμαστε». Το λεγόμενο «επιτελικό κράτος», ακόμα και με την προσθήκη του «πολυδάπανου» υπουργείου πολιτικής προστασίας, απέτυχε για άλλη μια φορά να εξασφαλίσει την ασφάλεια των Ελλήνων και την εύρυθμη λειτουργία της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

ΜέΡΑ25: «Μειώνουν το κόστος τους οι ολιγάρχες»

Το κλείσιμο των αυτοκινητοδρόμων λόγω χιονιού σχολιάζει το ΜέΡΑ25:

«Κι όμως, οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι της Ελλάδας κλείνουν με τα πρώτα χιόνια, καθώς μειώνουν το κόστος τους οι ολιγάρχες του “καλού καιρού” στους οποίους εκχωρήθηκαν από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, με τυμπανοκρουσίες τότε περί αποτελεσματικότητας του ιδιωτικού τομέα».

KKE: «Καιρικά φαινόμενα, όπως οι φυσιολογικές χιονοπτώσεις το χειμώνα, θα βαφτίζονται “ακραία” και “πρωτόγνωρα”»

Κριτική ασκεί και το ΚΚΕ:

Όσο περισσότερο αποκαλύπτονται οι τεράστιες ελλείψεις του κρατικού σχεδιασμού, της πολιτικής προστασίας και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες, τόσο περισσότερο τα καιρικά φαινόμενα, όπως οι φυσιολογικές χιονοπτώσεις το χειμώνα, θα βαφτίζονται “ακραία” και “πρωτόγνωρα”, αλλά και τόσο περισσότερο θα ακούγονται ανέξοδες συστάσεις και επικλήσεις στην “ατομική ευθύνη”.

Αυτό που επείγει αυτή τη στιγμή είναι η προστασία και η ασφαλής μετακίνηση των εργαζομένων, ακόμη και με παύση εργασιών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η προστασία από διακοπές ρεύματος και νερού, η φροντίδα για όσους έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα για εκείνους που πλήττονται από την ενεργειακή φτώχεια, η εξασφάλιση της λειτουργίας των Μέσων Μεταφοράς και των οδικών αξόνων, πολλοί εκ των οποίων είναι απροσπέλαστοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This