Κυριάκος Μητσοτάκης: Αγνοείται τόσες ημέρες και επιστρέφει με μία απλή «συγγνώμη»!

Έριξε τις ευθύνες στην Αττική Οδό - Πολλές αιχμές στον Πατούλη

Must Read

Ευτυχώς που υπάρχει και η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλιώς ο πρωθυπουργός δεν θα εμφανιζόταν ούτε σήμερα! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι, από την περασμένη Παρασκευή είναι εξαφανισμένος από προσώπου γης. Απίστευτη αναισθησία έδειξε για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο μέσω τόσο της αφωνίας του όσο και μέσω της ηχηρής απουσίας του.

Έπειτα από τόσα 24ωρα αφωνίας, το υπουργικό συμβούλιο ήρθε να βάλει ένα αναγκαστικό τέλος στην εξαφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος νωρίτερα δεν είχε αρθρώσει λέξη για το φιάσκο στην Αττική Οδό και στις άλλες κεντρικές αρτηρίες της Αττικής, και για τα προβλήματα που φανέρωσαν πόσο ανοργάνωτο και απροετοίμαστο ήταν το επιτελικό κράτος παρά τις απανωτές προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων.

Η «συγγνώμη» του πρωθυπουργού στους πολίτες

Πλήρη κάλυψη στους υπουργούς του παρείχε ο πρωθυπουργός, στη σκιά του φιάσκου. Μπορεί να εμφανίστηκε ετεροχρονισμένα, ωστόσο αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων αφού επέρριψε σχεδόν το σύνολο των ευθυνών στην εταιρεία διαχείρισης της Αττικής Οδού και άφησε σαφέστατες αιχμές προς τον Περιφερειάρχη Αττικής.

Ξεκάθαρο, πάντως, ήταν το καρφί του προς τον Γιώργο Πατούλη, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι «είναι ξεκάθαρο και αν πρέπει να αντλήσουμε ένα μάθημα από τη μη επιτυχημένη διαχείριση αυτής της χιονοθύελλας είναι το γεγονός ότι σε συνθήκες κρίσεων τα κέντρα, οι προϊστάμενοι όλων αυτών των δομών, πρέπει να βρίσκονται μαζί, να αποφασίζουν και να δρουν αμέσως από κοινού. Και θα ακολουθήσουν άμεσα αλλαγές σε αυτή την κατεύθυνση ώστε να έχουμε επιτροπές διαχείρισης κρίσεων που θα φέρουν όλους τους εμπλεκόμενους με πολύ σαφή και ξεκάθαρα πρωτόκολλα στον ίδιο χώρο, ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα ασυνεννοησίας, καθυστέρησης στη λήψη αποφάσεων, αλλά και ενίοτε αποποίησης ευθυνών».

«Θέλω να ξεκινήσω ζητώντας μία προσωπική και ειλικρινή συγγνώμη από τους συμπολίτες μας οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν επί πολλές ώρες, μένοντας εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό. Υπάρχουν σαφέστατες ευθύνες στον παραχωρησιούχο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε αυτή, την τελευταία χιονοθύελλα. Αυτές θα διερευνηθούν πλήρως με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία, αλλά και τους όρους που περιλαμβάνονται στις σχετικές συμβάσεις με το Δημόσιο» είπε χαρακτηριστικά.

Τι είπε για τις αποζημιώσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκάλεσε αρνητική αίσθηση καθώς με τα λεγόμενά του έδειξε ότι προχωρά σε διαχωρισμό… ταλαιπωρίας! Δηλαδή για τον πρωθυπουργό θα πρέπει να αποζημιωθούν μόνο όσοι οδηγοί αυτοκινήτων παγιδεύτηκαν στην Αττική Οδό; Οι υπόλοιποι στη Λεωφόρο Μεσογείων και τη Μαραθώνος δηλαδή δεν αξίζουν την προσοχή του πρωθυπουργού; Δεν πρέπει να αποζημιωθούν;

«Η απόφαση είναι να δοθούν άμεσα 2.000 ευρώ στους οδηγούς οι οποίοι δοκιμάστηκαν εκεί στην Αττική Οδό. Και, όπως ανακοίνωσε και ο Υπουργός Υποδομών, αποζημίωση θα υπάρξει και για όσους ταξίδεψαν με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ταλαιπωρήθηκαν άδικα. Για πρώτη φορά η πολιτεία ενεργοποιείται για να ανακουφιστούν με αυτή τη διαδικασία συμπολίτες μας οι οποίοι υπέστησαν βλάβη. Και θυμίζω, επίσης, ότι με νόμο αυτής της κυβέρνησης έχει προστεθεί πλέον στις συμβάσεις παραχώρησης και η πρόβλεψη αποζημίωσης -το τονίζω αυτό- ανεξάρτητα από τις όποιες ιδιωτικές απαιτήσεις μπορεί να εγερθούν ή από τις ενέργειες που θα ακολουθήσει το Δημόσιο στο θέμα αυτό» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι «ευχαριστίες» του Μητσοτάκη!

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει σε όλα τα στελέχη της πολιτείας αλλά και στις Ένοπλες Δυνάμεις που έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν οδηγούς, να μην κινδυνεύσουν ζωές. Ήταν μία τιτάνια προσπάθεια σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.
Θέλω να ευχαριστήσω και τους υγειονομικούς μας, τους διασώστες του ΕΚΑΒ, καθώς παρά την πρωτοφανή χιονόπτωση δεν σημειώθηκαν δυσλειτουργίες στο σύστημα υγείας. Να ευχαριστήσω επίσης και τους εργαζόμενους στον ΔΕΔΔΗΕ για τη δική τους προσπάθεια. Κάθε δέντρο που κόβει μία γραμμή μέσης τάσης ρεύματος είναι μία ξεχωριστή πρόκληση, ειδικά όταν αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να παλέψουν με μισό μέτρο χιόνι» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Δεν έχει ανάγκη από υποδομές μία μεσογειακή χώρα…

«Είναι αλήθεια πως οι υποδομές μιας μεσογειακής χώρας δεν είναι πάντα προσαρμοσμένες σε συνθήκες έντονων χιονοπτώσεων. Αν και παντού στον κόσμο το πολύ χιόνι φέρνει μεγάλα προβλήματα. Είναι εξίσου, όμως, αλήθεια πως ο κρατικός μηχανισμός δεν είναι ακόμα στο σημείο ετοιμότητας που απαιτούν φαινόμενα τόσο μεγάλης έντασης. Και αυτό αφορά πρωτίστως τον συντονισμό μεταξύ των εμπλεκόμενων: κράτος, Αυτοδιοίκησης, Περιφέρειας, Δήμων και ιδιωτών. Είναι ξεκάθαρο και αν πρέπει να αντλήσουμε ένα μάθημα από τη μη επιτυχημένη διαχείριση αυτής της χιονοθύελλας είναι το γεγονός ότι σε συνθήκες κρίσεων τα κέντρα, οι προϊστάμενοι όλων αυτών των δομών, πρέπει να βρίσκονται μαζί, να αποφασίζουν και να δρουν αμέσως από κοινού» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμα:

Βαρύ το κλίμα για Στυλιανίδη! Παντελώς διαλυμένος εμφανίζεται ο κρατικός μηχανισμός

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This