Διεθνώς ρεζίλι ξανά! Δημοσίευμα-κόλαφος από τον Guardian για την ανικανότητα της κυβέρνησης 

Διπλό «χτύπημα» από την βρετανική εφημερίδα για την ανικανότητα της κυβέρνησης και τα ΜΜΕ που χειραγωγεί

Must Read

Σε εκτενές ρεπορτάζ του ο βρετανικός Guardian αναφέρεται στο επιτελικό φιάσκο που οδήγησε στον εγκλωβισμό χιλιάδων Ελλήνων πολιτών, μετά το κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα» για το οποίο οι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει μέρες πριν.

Ο Guardian εκθέτει την κυβέρνηση όχι μόνο για την παταγώδη αποτυχία της να προστατεύσει τους πολίτες και να οργανώσει τα μέτρα για την αντιμετώπιση του χιονιά, αλλά και κάνει λόγο μεταξύ άλλων για τα στρατευμένα ΜΜΕ τα οποία δεν ήταν σε θέση να «καλύψουν» τις παλινωδίες των κυβερνώντων.

«Σε μία χώρα όπου η κεντροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη σπανίως επικρίνεται από τα ΜΜΕ, η κριτική που δέχθηκε για την καθυστερημένη αντίδρασή της στον χιονιά ήταν τόσο μεγάλη ώστε δεν μπορούσε να αγνοηθεί, όταν οι σκηνές χάους που καταγράφονταν ήταν ασυγχώρητες για κράτος μέλος της ΕΕ», αναφέρει με αιχμές η βρετανική εφημερίδα.

Μάλιστα, ο Guardian αναφέρεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταθέσει τις ευθύνες για τις αδιανόητες εικόνες ταλαιπωρίας σε άλλους, παραθέτοντας τη δήλωση του διευθυντή ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστα Λαγουβάρδου, ο οποίος τόνισε ότι οι αξιωματούχοι αγνόησαν τις έγκαιρες προβλέψεις για την κακοκαιρία: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία… σε αντίθεση με 20 χρόνια πριν, τώρα έχουμε τα εργαλεία και τις μεθόδους να προβλέψουμε επακριβώς τέτοια φαινόμενα και το συγκεκριμένο προβλέφθηκε πάρα πολύ καλά. Για ακόμη μια φορά είδαμε το κράτος να διστάζει να ακούσει τους επιστήμονες και αυτό είναι επικίνδυνο όταν μιλάμε για την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους».

Μάλιστα η βρετανική εφημερίδα κάνει αναφορά στη δημοσκόπηση της Abacus η οποία προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνοντας ότι οι πολίτες είναι βέβαιοι ότι οι αποζημιώσεις των 2.000 ευρώ στους εγκλωβισμένους οδηγούς αφορά επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This