Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Κουμουτσάκος: Το μεταναστευτικό δεν αφορά μόνο εμάς αλλά όλη την Ευρώπη…

Με τους Πρέσβεις των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα συναντήθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Κουμουτσάκος παρουσίασε την υπάρχουσα κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στο μεταναστευτικό και ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και την πολιτική που σχεδιάζει να ακολουθηθεί στο ευρωπαϊκό και διεθνές πεδίο για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ψηλά στην ατζέντα

Ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε ότι το θέμα δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά πρωτίστως ευρωπαϊκό και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εκτίμησε ως θετικό το μήνυμα ότι η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή ορίζει ψηλά στην ατζέντα της το μεταναστευτικό και ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη ότι ο νέος προτεινόμενος Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς, στο εύρος των αρμοδιοτήτων του οποίου βρίσκεται και το μεταναστευτικό, αφενός γνωρίζει καλά την Ευρώπη, αφετέρου προέρχεται από τον ευρωπαϊκό Νότο.

Σχετικά με την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας 2016, ο κ. Κουμουτσάκος, τόνισε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές οφείλουν να αναλάβουν ενεργά τις ευθύνες τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ