Θεσσαλονίκη: «Mάθημα» από τον Μητσοτάκη για την… ανεξαρτησία των δικαστών!

Μόλις λίγα 24ωρα μετά την «ωμή» παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής στην υπόθεση Novartis

Must Read

«Άρωμα» εκλογών μετέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης επίσκεψής του, όπου, μεταξύ άλλων, προκάλεσε την έκπληξη -καθώς μίλησε ως «δάσκαλος που δίδασκε…» για τη Δικαιοσύνη– όσων παρακολούθησαν την ομιλία του στην ορκωμοσία 125 σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.

Ο πρωθυπουργός, που έκανε ευθεία παρέμβαση με τις τοποθετήσεις του για την υπόθεση Novartis, στέλνοντας και δημοσιογράφους να δικαστούν, με χυδαίο και αδιανόητο τρόπο, είπε στους νέους δικαστές: «Η οργανωτική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών αποτελεί προϋπόθεση για την εμβάθυνση του κράτους δικαίου στην εποχή μας, αλλά και συστατικό στοιχείο της δημοκρατικής ζωής στον τόπο μας, πολύ περισσότερο όταν, δυστυχώς, στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν ωμές παρεμβάσεις της πολιτικής εξουσίας στο έργο τους και συμπεριφορές που πλήγωσαν το κύρος της Δικαιοσύνης»!

Αυτός που παρενέβη ωμά στην υπόθεση Novartis είπε στους δικαστές ότι δεν πρέπει να δέχονται παρεμβάσεις, και φυσικά όλοι κοιτάζονταν μεταξύ τους, ακούγοντάς τον επίσης να λέει ότι «με αυτή την εμπειρία, θα σας ζητούσα και σήμερα να κλείσετε τα αυτιά σας σε οποιαδήποτε απειλή μπορεί να εκτοξεύεται εναντίον σας από κάποιους και με τις αποφάσεις σας να πιστοποιείτε καθημερινά την ανεξαρτησία σας».

Η περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε από την επιχείρηση «Διόπας» της Νέας Μηχανιώνας. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκο Παπαϊωάννου, όπου είπε ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στα θέματα της ασφάλειας και σημείωσε ότι η ασφάλεια των ΑΕΙ θα ολοκληρωθεί με την εκπαίδευση και την τοποθέτηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Ο πρωθυπουργός πήγε στον χώρο του Στρατοπέδου Παύλου Μελά, όπου θα γίνει ανάπλαση και ένα πάρκο-στολίδι για τη δυτική Θεσσαλονίκη, και μάλιστα δήλωσε «περήφανος» για «τα τόσα πολλά έργα που γίνονται στη Θεσσαλονίκη. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν γίνει τόσα πολλά έργα», όταν μίλησε για την εξωτερική περιφερειακή και τη σύνδεση του Λιμανιού Θεσσαλονίκης με την ΠΑΘΕ.

Μακέτες όλα τα έργα

Βέβαια, όλα αυτά είναι ακόμα… μακέτες και κανένα έργο δεν έχει γίνει, ούτε καν έχει ξεκινήσει, για αυτό και όσοι τον άκουγαν επίσης κοίταζαν με αμηχανία ο ένας τον άλλον, καταλάβαιναν όμως ότι επρόκειτο για προεκλογική παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης κατευθύνθηκε στο «Ηλέκτρα Παλάς» για σύσκεψη με βουλευτές και υπουργούς, και εκεί έδωσε εντολή στον κ. Θεοδωρικάκο, αλλά και στον υφυπουργό Σταύρο Καλαφάτη να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις για τη δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη. «Βρείτε τους ενόχους όσο πιο γρήγορα γίνεται» είπε, και ο υφυπουργός Σταύρος Καλαφάτης κατευθύνθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση για έκτακτη σύσκεψη.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός βρισκόταν στο ξενοδοχείο για τη σύσκεψη, ένα τηλεφώνημα για βόμβα τάραξε την περιοχή και άδειασαν από την Αστυνομία όλες οι καφετερίες και τα εστιατόρια της περιοχής Αριστοτέλους! Γρήγορα αποδείχθηκε ότι ήταν φάρσα, αλλά ο κόσμος έφυγε από τα μαγαζιά και ακολούθως ο πρωθυπουργός έφυγε από την πόλη…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This